Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BATI TRAKYA TÜRKLERİ’NE TÜRKİYE’DE ÜCRETSİZ SAĞLIK İMKANI

BATI TRAKYA TÜRKLERİ’NE TÜRKİYE’DE ÜCRETSİZ SAĞLIK İMKANI

17
0

AK Parti Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul’da ikamet eden hemşerilerini verdiği iftarla bir araya getirdi. TBMM Sağlık Komisyonu üyesi olan Müezinoğlu’nun müjde niteliğindeki “Batı Trakya’da yaşayan soydaşlarımızın Gümülcine Ziraat Bankası’na belirlenecek bir pirimi yatırmaları halinde Türkiye’deki sağlık kuruluşlarından faydalanabilmeleri için çalışma yapacağım’’ açıklaması, iftara katılanlar tarafından memnuniyetle karşılandı.

 

AK Parti Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu geleneksel Ramazan iftarlarını sürdürüyor. Ramazan süresince Batı Trakyalı çeşitli meslek gruplarına, bürokratlara ayrı ayrı iftar veren Müezzinoğlu’nun önceki akşam konukları İstanbul’da ikamet eden Batı Trakyalı vatandaşlar oldu. Müezzinoğlu yaklaşık 200 hemşerisine iftar yemeği verdi. Hemşerileri ile birlikte orucunu açan Müezzinoğlu, mağfiret ve bereket ayı olan Ramazan’ın en önemli özelliklerinden birinin insanları bir araya getirmesi olduğunu ifade etti. Ramazanın insanları kaynaştırıcı özelliğinin önce ülkemize sonra da bütün İslam alemine yayılması talebinde bulunan Müezzinoğlu, ‘’Ramazan ayı ülkemizde sükun içinde geçerken bazen bu huzuru bozan olaylar da yaşanıyor. Önceki gün Hakkari’nin Çukurca ilçesinde PKK’nın hain saldırısında 12 askerimizin şehit edilmesi hepimizi derin üzüntüye boğdu’’ dedi.

 

TÜRKİYE SAĞLIKTA ÇAĞ ATLADI

 

Dr. Hüssem Hatipoğlu’da iftardaki konuşmasında Batı Trakya’da yaşayan Müslüman Türk halkının sağlık problemlerinin giderilmesinde büyük zorluklar yaşadığına dikkat çekerek, buradaki insanların Türkiye’deki sağlık kuruluşlarından faydalanması tezini ileri sürdü. Hatipoğlu, Türkiye’nin sağlık alanında çağ atladığını da belirterek, ülkedeki sağlık alanında yapılan atılımlarda Müezzinoğlu’nun büyük katkısı olduğunu söyledi.

Bunun üzerine söz alan AK Parti Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu da, Batı Trakya’daki hemşerilerimizin Gümülcine’deki Ziraat Bankası’na pirim yatırmaları halinde, Türkiye’deki sağlık kuruluşlarından faydalanabilmeleri için çalışma yapacağını açıkladı. Müezzinoğlu’nun müje niteliğindeki bu açıklaması iftara katılanlarca büyük bir sevinç ve mutlukla karşılandı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz