Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BATI TRAKYA TÜRKLERİ’NDEN GAZZE’YE 113.000 EURO GÖNDERİLDİ

BATI TRAKYA TÜRKLERİ’NDEN GAZZE’YE 113.000 EURO GÖNDERİLDİ

11
0

Batı Trakya Türkleri’nden Gazze’ye 113.000 euro gönderildi. Yardım kampanyalarında toplanan paralar, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete ile Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif tarafından Atina’daki Filistin Büyükelçisi Marwan Toubassi’ye teslim edildi.

Yardımın teslimi ile ilgili Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu tarafından bir basın bülteni yayınlandı.

BASIN BÜLTENİ

Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı Gazze’de yaşanan insanlık dramına sessiz kalmamış, çeşitli etkinliklerle mazlum kardeşlerimizin yanında olduğunu bütün dünyaya duyurmuştur. İskeçe’de Batı Trakya Türk Azınlığı’nın Danışma Kurulu’nun kararı doğrultusunda 25 Temmuz 2014 tarihinde büyük bir katılımla başarılı bir yürüyüş geröekleştirilmiş, İsrail katliamına dur denmiştir.

Ayrıca insani görevimiz olarak, geçmişte dünyanın bir çok yerinde afetten etkilenlerin acılarına ortak olmak gayesiyle açtığımız yardım kampanyaları gibi, Gazze’deki kardeşlerimizin de yaralarını sarmak, acılarına ortak olmak için Batı Trakya çapında yardım kampanyası açılmış ve ekonomik krize rağmen Batı Trakya Türk Azınlığı bu kardeşlerimize güzel bir yardımda bulunmuştur.

Bu yardım kampanyasında; Gümülcine ve Dedeağaç bölgesinden 61.500 Evro, İskeçe bölgesinden de 51.500 Evro olmak üzere toplam 113.00 Evro para, 4 Eylül Perşembe günü Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve İskeçe Sayın Ahmet Mete ile Gümülcine Müftüsü sayın İbrahim Şerif tarafından Atina’daki Filistin Büyükelçisi’ne teslim edilmiştir.

BATI TRAKYA TÜRK AZINLIĞI DANIŞMA KURULU 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz