Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BATI TRAKYA TÜRKLERİNİ İLGİLENDİREN OLAYLAR HAKKINDA AÇIKLAMA

BATI TRAKYA TÜRKLERİNİ İLGİLENDİREN OLAYLAR HAKKINDA AÇIKLAMA

27
0

Camilerde yaşanan olaylar soru işaretilerini alevlendiriyor

Avrupa Parlamentosu’nda temsil edilen Avrupa Hür İttifakı (EFA), Dimetoka’daki cami yangını ve İskeçe’nin Göynüklü köyünde yaşanan olayla ilgili olarak açıklama yayınladı.

Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi’nin de üyesi olduğu Avrupa Hür İttifakı (EFA) son günlerde Yunanistan’ın Batı Trakya bölgesinde yaşanan iki olayı yakından takip ettiğini belirterek, derin endişelerini dile getirdi.

EFA’nın açıklamasında, Avrupa’nın en eski camilerinden biri olan Didimotiho/Dimetoka şehrindeki Beyazıt Camii’nin yangın sonucu neredeyse tamamen tahrip olduğu kaydedildi. Caminin eşsiz ahşap çatısını korumak için yapılan bakım çalışmalarının 5 yıl önce başlamış olmasına rağmen tamamlanmadığı vurgulandı. EFA, bu olaydan birkaç gün sonra ise İliopetra/Göynüklü köyündeki bir caminin içinde silah ve az miktarda cephane bulunduğunu, imamın, bulgularla bağlantı kuran herhangi bir kanıt bulunmaması nedeniyle kısa bir süre sonra serbest bırakılarak tutuklanmadığını belirtti.

İki olayla ilgili olarak açıklamada bulunan EFA Başkanı Francois Alfonsi, Batı Trakya’da yaşayan Türk azınlığa yönelik çok sayıda saldırı eyleminden sonra, Avrupa’nın en eski camilerinden birinin kundaklama kurbanı olduğunu dile getirdi. Her defasında bu soruşturmaların sonuçlanmadığını ve bu saldırıların faillerinin cezasız kaldığını, bunun da devlet içinde durum hakkında soru işaretleri doğurduğunu kaydeden EFA Başkanı Alfonsi, Göynüklü’deki olaya da değindi. François Alfonsi, bölgedeki bir camide silah bulunmasının, kasıtlı bir manipülasyon şüphesi uyandırdığını vurgulayarak, bu olayların art arta gelmesi, Yunan makamlarının azınlıklara yönelik değişmeyen olumsuz tutumuyla birlikte, endişe verici bir gerçeği ortaya çıkardığını söyledi.

 EFA Başkanı Alfonsi açıklamasında; “Kim iktidarda olursa olsun, Yunanistan korku, hoşgörüsüzlük ve çeşitli komplekslere dayanan bir azınlık politikasına uymaya devam ediyor.” ifadelerine yer verdi.

EFA

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz