Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BATI TRAKYA TÜRKLERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ İZMİT ŞUBESİNDEN PANEL

BATI TRAKYA TÜRKLERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ İZMİT ŞUBESİNDEN PANEL

20
0

Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma Derneği İzmit Şubesi tarafından Leyla Atakan Kültür Merkezi’nde, “Yeniden Şekillenen Dünya’da Lozan ve Batı Trakya” konulu panel düzenlendi.

Düzenlenen panelde Batı Trakya Türkleri’nin ve diğer azınlık durumunda olan Türk topluluklarının, yaşadığı ve bu noktaya kadar nasıl gelindiğinin üzerinde duruldu. Panelde tarihsel anlamda önemli notlar kayıtlara geçti.

“TÜRKİYE’NİN KALBİ BURALARDA ATIYOR”

Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma Derneği’nin düzenlediği ‘Yeniden Şekillenen Dünyada Lozan ve Batı Trakya’ panelinde açılış konuşmasını yapan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, “Batı Trakya ve diğer bölgelerde yaşayan Türkler bizim için çok önemlidir. Oradaki insanlar kültür, dil ve din yönünden büyük baskılar görüyor. Biz Batı Trakya’ya din adamlarımızı gönderdik. Oraları gezdik, gezdirdik. Kimse sahipsiz değil. Türkiye’nin kalbi buralarda atıyor” ifadelerini kullandı.

Paneldeki yer alan diğer konuşmacılar ise; Kocaeli Vali Yardımcısı Dağıstan Kılıçarslan, Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Burhanettin Hakgüder, Sakarya Üniversitesi öğretim görevlisi Zeynep İskifiyeli, Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Başkanı (BTTÖB) Sami Toraman, İskeçe Türk Birliği (İTB) Başkanı Ahmet Kara, Almanya Batı Trakya Türkleri Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu, İskeçe Seçilmiş Müftülüğünü temsilen Yılmaz Mahmut, Gümülcine Seçilmiş Müftülüğü’nü temsilen Cüneyt Sadık ve Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Kadınlar Kolu Başkanı Necla Çavuş’tu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz