Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BATI TRAKYA TÜRKLERİ TİYATRO OYUNU İLE TANITILDI

BATI TRAKYA TÜRKLERİ TİYATRO OYUNU İLE TANITILDI

22
0

Yunanistan’da yaşayan Batı Trakya Türk toplumu Avrupa’daki azınlıklar ve özerk bölgeler konulu belgesel nitelikli tiyatro projesinde yer aldı.

Yunanistan’da yaşayan Batı Trakya Türk toplumu Avrupa’daki azınlıklar ve özerk bölgeler konulu belgesel nitelikli tiyatro projesinde yer aldı. Avrupa Parlamentosu’nun himayesinde İtalya’nın Güney Tirol Özerk Bölgesi’ndeki Almanca dilinde faaliyet gösteren en büyük tiyatro olan Bozen/Bolzano Birleşik Sahneleri tarafından yürütülen “Biz. Bugün! Yarın! Avrupa. Avrupa Bağlamında Azınlıklar ve Otonomiler” isimli proje kapsamında tiyatro oyununun galası 21 Şubat 2018 tarihinde Bozen/Bolzano Şehir Tiyatrosu’nda yapıldı. Gala oyununda proje için seçilen Avrupa’daki on azınlıktan biri olan Batı Trakya Türklerinden Gündem Gazetesi Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Hülya Emin de 10 dakika sahnede kalarak ana dili Türkçe’de Batı Trakya Türk toplumunu ve bir azınlık toplumu mensubu olarak özel hikayesini canlı olarak seyircilere anlattı.

Gala oyunundan önce Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu’nun (ABTTF) aracılık etmesi ve organizasyonel desteği ile tiyatro oyunun yönetmeni, yazarı ve bir kameramandan oluşan üç kişilik ekip 23-26 Ocak 2018 tarihlerinde Batı Trakya’yı ziyaret etti. Proje ekibi, ABTTF’nin ziyaret öncesinde kendilerine ilettiği isimler olan Batı Trakya Türk toplumuna mensup değişik yaş ve meslek grubundan Hülya Emin, Şükran Raif, Halime Pencal ve Adnan Abdullah ile ayrı ayrı röportaj yaptı. Bu röportajlar daha sonra proje ekibi tarafından Avrupa’daki diğer azınlık temsilcileri ile yapılan röportajlar ile birleştirilerek belgesel film haline getirildi ve yayımlandı.

Alman ve Ladin azınlıklarının yasadığı İtalya’nın Güney Tirol Özerk Bölgesi’ndeki tiyatro seyircisine Avrupa’nın diğer azınlıklarının ve bölgelerinin sorunlarını, endişelerini ve farklılıklarını tanıma fırsatı sunmayı amaçlayan proje çerçevesinde çekilen ve Batı Trakya Türk toplumunun da anlatıldığı belgesel filmi izlemek için: https://www.youtube.com/watch?v=4e4EHevGZyE

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz