Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BATI TRAKYA TÜRKLERİ, KÜÇÜKÇEKMECE ŞUBESİ’NİN YEMEĞİNDE BULUŞTU

BATI TRAKYA TÜRKLERİ, KÜÇÜKÇEKMECE ŞUBESİ’NİN YEMEĞİNDE BULUŞTU

12
0

Türkiye’de yaşayan Batı Trakya Türkeri, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Küçükçekmece Şubesi’nin yemeğinde biraraya geldi. Geceye katıla BTTDD Genel Başkanı Av. Burhanettin Hakküder, Türkiye’de yaşayan hemşerilerimizin için önemli bir soun haline gelen çalışma izinleri ile ilgili önemli gelişmeler var. Önümüzdeki günlerde sizlere müjdeyi vereceğim” dedi

 

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Küçükçekmece Şubesi düzenlediği yemekle eski ve yeni üyelerini bir araya getirdi. Küçükçekmece Cici Balık’ta düzenlenen yemeğe katılan BTTDD Genel Başkanı Av. Burhanettin Hakgüder, Küçükçekmece Şube Başkanı Adnan Molla ve yönetim kurulu üyelerini başarılı çalışmaları nedeni ile kutladı. Arkadaşların derneğe kendi mülkü olan bir yer kazandırmak için nasıl çalıştıklarının farkında olduğunu belirten Hakküder, “Her şey her zaman istendiği gibi olmayabiliyor. Arkadaşlarımız canla başla çalışıyorlar. Yeter ki moraller bozulmasın’’ dedi.

Çalışma Bakanı Faruk Çelik’le daha önce yaptıkları görüşmenin sevindirici gelişmeler olduğunu müjdeleyen Hakküder, Türkiye’de yaşayan Batı Trakya Türkleri’nin çalışma izinleri ile ilgili önemli gelişmeler olduğunu müjdeledi. Hakküder, “Türkiye’de belirli bir yılın üzerinde ikamet eden hemşerilerimiz ile daha önceleri belirli sürelerle çalışma izni alanlara süreriz çalışma izni verilecek. Bu sorunu verilecek mavi kartla kökten çözmenin yollarını arıyoruz’’ dedi.

 

KADINLAR ÖNEMLİ PROJELERE İMZA ATIYOR

 

Hakküder, BTTDD Kadınlar Kolu’nun başlattığı ‘Ana Kucağı’ projesinden övgü ile söz ederek, kadınların hayırsever hemşerilerden her ay aldıkları 10’ar TL’leri biraraya getirerek çok sayıda öğrenciye eğitim bursu verdiklerini ifade etti. . Hakküder, geceye katılanlardan ‘Ana Kucağı’ projesini desteklemelerini istedi. Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Küçükçekmece Şube Başkanı Adnan Molla’da kendilerini yalnız bırakmayan hemşerileri kutladı. Adnan Molla, ‘’Derneğe yer alımı ile ilgili verdiğimiz sözü yerine getiremedik. Şu anda bir sıfır malübüs. Ancak umudumuzu yetirmedik. Bu konudaki çalışmalarımız sürüyor. Hayırseverlerimizin desteğini bekliyoruz’’ dedi.

Geceye Dr. Sadık Ahmet’in eşi Işık Ahmet, oğlu İşadamı Levent Sadık Ahmet ve dayısı İskeçe’li işadamı Ali Müminoğlu da katıldı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz