Ana Sayfa Avrupa ve Balkanlar BATI TRAKYA TÜRKLERİ KELSTERBACH’TA DAYANIŞMA GECESİNDE BİR ARAYA GELDİ

BATI TRAKYA TÜRKLERİ KELSTERBACH’TA DAYANIŞMA GECESİNDE BİR ARAYA GELDİ

21
0

Almanya’da yaşayan Batı Trakya Türkleri Dayanışma Gecesinde bir araya geldi. Kelsterbach Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, 14 Aralık Cumartesi akşamı “Birlik ve Dayanışma Gecesi” düzenledi. Kelsterbach’ta düzenlenen geceye ABTTF Başkanı Halit Habip Oğlu, ABTTF Genel Sekreteri Gökhan Koca Veli, ABTTF Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Kasap ile ABTTF Disiplin Kurulu Üyesi İsmail Aptioğlu ve ABTTF Denetim Kurulu Üyesi Erol Haşim katıldılar.

ABTTF üyesi Kelsterbach Batı Trakya Türkleri Azınlık Birliği, Höchst i. Odw. Batı Trakya Türk Kültür Merkezi, Stuttgart ve Geniş Çevresi Batı Trakya Türkleri Aile Birliği ile Schweinfurt Batı Trakya Türk Aile Birliği’nin yöneticilerinin katıldığı geceye T.C. Frankfurt Başkonsolosu Ufuk Ekici ile Batı Trakya Türk Azınlığı mensubu SIRIZA İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek de katılımı ile onur verdiler.

Dernek Başkanı Hüseyin Sar: Yeni dernek lokalimizle gençlerin biraraya gelerek eğlendiği, büyüklerin ise birbirleriyle hasret giderdiği bir ortam yaratmak istiyoruz

Kelsterbach Belediyesi Yabancılar Meclisi Başkanı Ayhan Işıklı’nın da katıldığı gecenin açış konuşmasını Başkan Hüseyin Sar yaptı. Sar, gecenin onur konuğu azınlık milletvekili Hüseyin Zeybek’e yoğun bir programa sahip olmasına rağmen birlik ve dayanışma gecesinde kendilerini yalnız bırakmadığı için teşekkür etti. Derneklerinin Kelsterbach ve çevresinde yaşayan Batı Trakya Türklerini biraraya getirmek amacını taşıdığı belirten Sar, gençlerin biraraya gelerek eğlendikleri, büyüklerin ise birbirleriyle hasret giderdikleri bir ortam yaratmayı istediklerini söyledi; yeni taşındıkları dernek lokalinin bu amaca ulaşmaları için çok elverişli bir yer olduğunu belirtti.

ABTTF Başkanı Halit Habip Oğlu: Azınlık haklarımızda ilerleme kaydedemedik, ama pes etmeyeceğiz!

Gecede konuşan ABTTF Başkanı Halit Habip Oğlu, Kelsterbach Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hüseyin Sar ve mesai arkadaşlarını düzenledikleri gece dolayısı ile tebrik etti. Habip Oğlu, ABTTF Yönetim, Denetim ve Disiplin Kurulu’na üye yönetici arkadaşları ile birlikte dayanışmanın ve beraberliğin hakim olduğu geceye katılmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Habip Oğlu, anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin Franfurt Başkonsolosu Ufuk Ekici’nin de Batı Trakya Türkleri ile birlikte olması dolayısı ile ayrı bir sevinç yaşadığını belirtti.

2013 yılının Batı Trakya Türk Azınlığı’nın hak ve özgürlüklerinde ilerleme sağlanamayan, aksine gerileme yaşanan bir yıl olarak tarihe not düşüldüğünü belirten Habip Oğlu, bu durumun pes ettikleri anlamına gelmediğinin altını çizdi. ABTTF’nin uluslararası alanda gerçekleştirdiği çalışmaları aktaran ABTTF Başkanı, son olarak BM Azınlık Sorunları Forumu’nda 240 İmam Yasası konusunda bir yan etkinlik düzenlediklerini belirtti. ABTTF Başkanı, 2014 yılının herkese sağlık, huzur ve başarı getirmesini temenni ederek konuşmasını sonlandırdı. 

Milletvekili Hüseyin Zeybek: Birlik ve beraberliğin sağlanmasında dernekler çok önemli!

Konukları selamlayarak konuşmasına başlayan SIRIZA İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybeki derneklerin dostları biraraya getiren ve toplum içerisinde birlik ve beraberliği sağlayan kuruluşlar olduğunu bu yönüyle derneklerin çok önemli olduğunu belirtti. Zeybek, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunlarının başta ABTTF olmak üzere dernekler aracılığı ile Avrupa’da duyurulduğunu ve böylelikle azınlığın sorunları hakkında bir kamuoyu oluşturulduğunu belirtti. Yunanistan’da ekonomik krizle birlikte aşırı sağcı ve neo-Nazi grupların güçlendiğini söyleyen Zeybek, saldırıların yalnızca ülkedeki göçmenler ile sınırlı olmadığını, azınlığın da saldırıların hedefi olduğunu belirtti. Yunanistan’da çoğunluğa üye Yunanlıların dahi saldırıya uğradığını söyleyen Milletvekili, Yunanlının öldürülmesi ile ülkedeki ırkçılığın korkunç bir boyuta ulaştığını ifade etti.

T.C. Frankfurt Başkonsolosu Ufuk Ekici: Anavatan olarak Türkiye her zaman, her yerde Batı Trakya Türklerinin yanında

Gecede bir selamlama konuşması yapan T.C. Frankfurt Başkonsolosu Ufuk Ekici, Batı Trakya Türklerinin yalnız olmadığını, anavatan olarak Türkiye’nin her zaman ve her yerde Batı Trakya Türklerinin yanında olduğunu belirtti. Başkonsolos Ekici, Batı Trakya Türkleri arasındaki birlik ve beraberliğin bu gecede olduğu gibi sürekli olması gerektiğini ifade etti.

Kelsterbach Belediyesi Yabancılar Meclisi Başkanı Ayhan Işıklı: “Batı Trakya Türkleri için alınacak binanın önüne merhum lider Dr. Sadık Ahmet’in büstünü yaptıracağız”

Kelsterbach Belediyesi Yabancılar Meclisi Başkanı Ayhan Işıklı, uzun yıllardır Kelsterbach’ta Batı Trakya Türkleri ile birlikte yaşadığını, birlikte Yabancılar Meclisi’nde ve Kelsterbach Belediyesi’nde çalıştıklarını söyledi, yine birlikte başarılı çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade etti. Ayhan Işıklı, gelecekte de Batı Trakya Türkleri için bir binanın alınacağını ve bu binanın önüne de Batı Trakya Türk Azınlığı’nın merhum lideri Dr. Sadık Ahmet’in büstünü yaptıracaklarının müjdesini verdi.

Oldukça kalabalık ve büyük bir ilgi gören geceye çok sayıda genç katıldı. Ücretsiz olması dolayısı ile bir ilk olan gecede Batı Trakya Türkleri çok sevilen “Grup Sevenler”in şarkıları ile doyasıya eğlendiler.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz