Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BATI TRAKYA TÜRKLERİ GÜTERSLOH’TA KÜLTÜR GECESİ’NDE BULUŞTU

BATI TRAKYA TÜRKLERİ GÜTERSLOH’TA KÜLTÜR GECESİ’NDE BULUŞTU

16
0

Gütersloh ve çevresinde yaşayan Batı Trakya Türkleri Kültür gecesinde biraraya geldi.

Gütersloh ve Çevresi Yunanistan Batı Trakya Türkleri Kültür ve Aile Birliği’nin düzenlediği geleneksel Kültür ve Aile Gecesi’ne katılım memnuniyet vericiydi. Kültür gecesine katılanlanlar arasında ABTTF üyesi Meschede, Espelkamp, Hannover, Schweinfurt, Lippstadt, Stuttgart Batı Trakya Türk derneklerinin başkanları ve yöneticileri katıldı.

ABTTF’yi temsilen geceye Başkan Halit Habip Oğlu, Başkan Yardımcısı Cengiz İsmail ve ABTTF Yönetim Kurulu üyesi İsmail Rüşüt katıldılar. Ayrıca geceye T.C. Münster Başkonsolosluğu’ndan Muavin Konsoloslar Emine Oral ve Tuğba Gürel katılımları ile onur verdiler.

Gecede açış konuşmasını yapan ve tüm misafirleri selamlayan Gütersloh ve Çevresi Yunanistan Batı Trakya Türkleri Kültür ve Aile Birliği’nin Başkanı Remzi Demir, Kültür ve Aile Gecesi ile Gütersloh ve çevresinde yaşayan Batı Trakya Türklerini ve Batı Trakya dostlarını biraraya getirmek amacını taşıdıklarını söyledi.

“Azınlığımız için hiçbir şeyi değişmedi, aksine azınlığımızın durumu daha da kötüye gitti.

Cottbus’ta DEB Partisi ile birlikte Avrupa’da dil haklarının tartışıldığı bir konferanstan henüz döndüklerini söyleyen Habip Oğlu, ayaklarının tozu ile aile gecesine katıldıklarını söyledi. Habip Oğlu yaptığı konuşmada şunları dile getirdi:

“2013 yılının sonuna geldik, ancak ne yazık ki azınlığımız için hiçbir şeyi değişmedi, aksine azınlığımızın durumu daha da kötüye gitti. Ancak bu pes ettiğimiz anlamına gelmiyor. Tam tersine uluslararası alanda verdiğimiz mücadeleye devam ediyoruz. Kasım sonunda Birleşmiş Milletler’de 240 İmam Yasası sorunu hakkında bir yan etkinlik düzenledik. Bu yıl AGİT’te de yine 240 İmam Yasası hakkında, AKPM’de ise dernek kurma özgürlüğü hakkında yan etkinlik düzenledik. Artık Batı Trakya Türk Azınlığı olarak gündemi belirler duruma geldik. Son BM Azınlık Sorunları Forumu’na Yunanistan Eğitim ve Din İşleri Bakanlığı’ndan Din İşleri Genel Sekreteri Yorgos Kalancis’i getirdi. Niçin? ABTTF ve Batı Trakya Yüksek Tahsilliler Derneği ile birlikte oraya katıldığımız ve ABTTF olarak BM’de bir yan etkinlik düzenlediğimiz için. ABTTF doğruları söylediği için bizlerden, yani ABTTF’den rahatsız oluyorlar” dedi.

ABTTF Başkanı, 2014 yılının herkese sağlık, huzur ve başarı getirmesini temenni ederek konuşmasını sonlandırdı.

T.C. Münster Başkonsolosluğu’ndan Muavin Konsolos Emine Oral selamlama konuşması yaptı. Muavin Konsolos Emine Oral, anavatan Türkiye’nin her zaman Batı Trakya Türklerinin yanında olduğunu dile getirdi.

Kültür ve Aile Gecesi, Gütersloh derneği kadınlar kolunun katkıları ile genç ve çocukların folklor gösterileri ve şiir okumaları ile devam etti. Ardından dernek Türkçe kitaplar dağıtarak tüm çocukları ödüllendirdi.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz