Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BATI TRAKYA TÜRKLERİ ANKARA’YA AKIN ETTİ

BATI TRAKYA TÜRKLERİ ANKARA’YA AKIN ETTİ

21
0

Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcılığı görevine atanan Bursa Milletvekili Av. Hakan Çavuşoğlu’nu tebrik ziyareti için Genel Başkan Av. Necmettin Hüseyin başkanlığındaki heyet Ankara’ya çıkarma yaptı.

3 Ağustos Perşembe günü Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığında misafirlerini ağırlayan Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’nu tebrik etmek için Genel Başkan Av. Necmettin Hüseyin dışında, 2. Başkan Dr. Sebahattin Meriç, Teşkilat Başkanı Musa Yurt, Genel Başkan Yadımcıları Besim İsmailbasa, Burcu Ahmet ve Av. Aylin Seri, Soma Şube Başkanı Mehmet Akın, İzmir Şube Başkanı Mümin Durmuş, Zeytinburnu Şube Başkanı Fatih Hacıbedel, Üsküdar Şube Başkanı Hasan Küçük, Adapazarı Şube Başkanı Hayri Latif, Bursa Şube Başkanı Dr. Ali Emin Latif, Keşan Şube Başkanı İsmail Beyli, Genel Merkez Denetim Kurulu Başkanı Seyit Saitoğlu, Denetim Kurulu Üyesi Ahmet Kereci, Disiplin Kurulu Üyesi Av. Selahattin Meriç, İzmit Şube Yöneticileri, eski Genel Başkan Ramazan Çakır, İstanbul Batı Trakya Türkleri Spor Kulübü Başkanı Hakan Güler, Tek Rumeli TV Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Baykal, Genel Merkez Kadın Kolları ve camiayı temsilen yaklaşık 70 kişilik bir heyet Ankara’ya gitti.

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’na kabulde ayrıca Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanı Mehmet Köse ve Başkan Yardımcısı Sait Yusuf eşlik etti.

Kabulde ilk kürsüye Genel Başkan Av. Necmettin Hüseyin çıktı ve “Sayın Bakanım, sayın başkanım, sayın başkan yardımcım, öncelikle hepinizi Batı Trakya Türkleri Dayanışma Dernekleri adına, tüm Batı Trakyalılar adına saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

Az önce bakanımla sohbet ederken de aynı duygu ve düşüncelerle kendisine bahsettim ve burada da bir sohbet havasında düşüncelerimi paylaşmak istiyorum. Bir defa biz Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklarına geldiğimizde zaten kendimizi evimizde hissediyoruz. Bugün bu kurumun bağlı olduğu bakanlıkta bizim geçmişte bu davaya hizmetleri olan, Bursa şube başkanlığını yıllarca sürdürmüş, hatta benim teşkilat başkanı olduğum dönemde şube başkanlığı yapan sevgili Hakan Çavuşoğlu’na, Başbakan Yardımcılığı makamına bağlanmış olmasıda ayrı bir mutluluk vesilesidir. Kendisi bu makamda bugün belki de Türkiye Cumhuriyeti Devletinde gelinebilecek en yüksek makamlardan birisinde bizi kendisi temsil ediyor. Biz öncelikle bu tablodan, bu temsilden dolayı Batı Trakyalılar olarak büyük onur ve gurur duyuyoruz. Bizlere bu onuru bu gururu yaşattıkları için ben kendilerine teşekkür ediyorum ve bir kez daha hayırlı uğurlu olsun diyorum. Az önce bakanımla sohbet ederken de söyledim; şanslı bir başkanım, önce Mehmet Müezzinoğlu ile bu gururu yaşadık, gerçi sevgili Mehmet Müezzinoğlu’nun bakanlıktan ayrılmasıyla bir hüznü yaşadık, Çalışma Bakanımızın görev aldığı bakanlık bizim sorunlarımızın odağı olan bir bakanlıktı. Şimdi oradan yaşadığımız hüzünle birlikte bir taraftan da sizlerle bu büyük mutluluğu yaşıyoruz.

Bugün buraya sorun anlatmaya gelmedik, Türkiye’deki sorunları zaten hallettik, çözdük, sadece uygulamaya yönelik ufak tefek sıkıntılar kaldı. Bugün burada kendisine sorun diye bir şeyi iletmek istemiyorum. Sayın Bakanım bu davayı en iyi bilen insanlardan birisi ve gerçekten çok büyük katkısı olacaktır. Sadece bizler için, tüm Balkanlar için değil, böylesi bir makamda Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve milleti adına bu onurlu görevi yürütürken büyük hizmetlere vesile olacağına yönelik Batı Trakya Türklerinin hiç bir endişesi yoktur. Biz buna inanıyoruz ve kendilerinin başarıları için bizlerin elinden ne gelirse biz her zaman yanlarında olmaya hazırız.

İnşallah önümüzdeki süreçte Türkiye’de son 2 yılda sevgili Mehmet Müezzinoğlu’nun büyük katkılarıyla, sevgili Hakan Çavuşoğlu’nun katkılarıyla çözülen sorunlar gibi Batı Trakyada da mesafe kat ederiz. Son 1 yıl içerisinde 5 tane çalıştay yapıldı. Çalıştayların finali de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bizimde yaklaşık 600 kişilik bir katılımımızla gerçekleşti. Ve bizim 2015 yılında belirleyip sunduğumuz çözüm önerilerimizle 11 sorundan 10 tanesi çözüldü. Biz göreve geldiğimizden beri hep şunu söyledik; bizler Türkiye’de yaşıyoruz ancak sorunun esas kaynağı Yunanistan ve Batı Trakya, 94 yıldır bu azınlık kendi etnik kimliğini, milli değerlerini, dinini, dilini korumaya çalışıyor ve tüm baskılara rağmen bunu yapmaya çalışıyor. Dimdikte ayakta duruyor. Sayıca yurtdışında bulunan topluluklar içinde en az olanlardan olabiliriz ancak sesimiz sayımıza göre çok daha gür çıkmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti’nde son dönemde 2 bakanımızı kabinede gördük, birileri zaman zaman haksız şekilde eleştirmeye kalksa bile bulundukları makamlarda her an Batı Trakya Türklerinin varlığını zikrettirmeleri bile büyük başarıdır. Bizler geçmiş dönemde de dediğimiz gibi biz Batı Trakya’daki kardeşlerimizin sorunlarına eğilmek istiyoruz ve burada top yekün hep birlikte bir kişiyi dahi kaybetme lüksümüz olmaksızın Batı Trakya’da bu mücadeleye katkı sağlamak istiyoruz. Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği her ne kadar dev bir teşkilatta olsa, 70 yıllık bir kurumda olsa, 20 bin üyesi de olsa öncü olabilir ama bu mücadele tek başına yürütebileceği bir mücadele değildir. Bunun Batı Trakya cephesi, oradaki sivil toplum örgütleri vardır, Avrupa cephesi vardır, federasyonumuz, Amerika, Hollanda, Avustralya’daki derneklerimiz vardır. Biz hepimiz el birliği ile bu mücadeleye el atmalıyız ve yola o şekilde çıkmalıyız. Farklı ahenksiz seslerin geldiği bir ortamda değil, oturup konuşup tartışıp, ortak kararları alabildiğimiz ve belli stratejileri uygulayabildiğimiz güçlü bir yol haritası kendimize çizmemiz gerektiğini düşünüyorum. Önümüzdeki dönemde inanıyorum ki sayın bakanımız bizim yolumuzu bu anlamda açacaktır. Tüm kurumlarla hep birlikte uyumlu şekilde güzel çalışmalara imza atacağımızı, bundan sonraki dönemde de sık sık bir araya geleceğimizi düşünüyorum. Aktivitelerimiz artarak devam edecektir, yurt dışında bulunan tüm kardeşlerimizin de her zaman yanında ve destekçisi olacağımızı net şekilde ifade etmek istiyorum. Bir kez daha camiamıza, azınlığımıza ve Türk milletine katkı sağlayacağına inandığımız bu görevinizin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Kendi camianızı öncelikli olarak nazik kabullerinizden dolayı da teşekkür ediyoruz” dedi.

Devamında kürsüye gelen Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Ak Parti Bursa Milletvekili Av. Hakan Çavuşoğlu “Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığımızın değerli başkanı, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanımız, şube başkanlarımız, vakıf başkanlarımız, spor kulüpleri başkanlarımız ve yöneticileri, hanım efendiler, beyefendiler hepinizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Her nereden geldiyseniz hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Sizleri bu yoğunlukta, bu toplulukta böyle bir katılımla görmek beni ziyadesiyle memnun etti, bana güç kattı, bana destek verdi. Bu vesileyle hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

1946 yılında kurulmuş olan bir çınar Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği bugüne kadar takip ettiği çizgisi, projeleri, çalışmaları ve faaliyetleriyle gerçekten Türkiye’de Sivil Toplum Kuruluşları babında hep öncü olmuş, örnek olmuş ama herşeyden önemlisi tek çatı altında çok büyük bir teşkilat olarak varlığını sürdürmenin de gerçekten gururunu ve kıvancını yaşayan bir dernektir. Bu derneğin bir üyesi olmak, bir yöneticisi olmak, geçmişte şube başkanlığını yapmak onurların ve şereflerin en güzeli. Çünkü doğduğumuzda gözümüzü açtığımızda, daha ilk konuşmaya başladığımızda, konuşulanların ne anlama geldiğini anlamaya çalıştığımızda ailemizin bulunduğu yaşadığımız bölgedeki sorunların sıkıntıların tarafımıza söylenerek, konuşurken dinleyerek öğrendiğimiz ve böyle bir atmosferin içerisinde büyüdüğümüz bir yer Batı Trakya. Dolayısıyla bu bilinçle, bu duyguya sahip insanlar olarak bir şekilde Türkiye’ye gelmiş olmak, akabinde Türkiye’de faaliyetler içerisinde yer almak, davanın çözüm bekleyen sorunları konusunda eli taşın altına koymak çok değerli ve çok önemlidir. Hepinizin çok önemli bir iş yaptığının farkına vararak burada bulunduğunuzu biliyorum. Batı Trakya davası milli bir davadır, sadece burada yaşayanlar için değil tarihin emanetçisi olarak Batı Trakya’da zorlu şartlar altında yaşamını sürdürmek isteyen bütün soydaşlarımızın, kardeşlerimizin hep birlikte omuz verdiği önemli bir davadır.

Sayın Mehmet Müezzinoğlu’nun 2013 yılından beri iki farklı bakanlıkta görev yaptığını düşünürsek, bugün de bana tebliğ edilen görev esasen şahsıma değil Batı Trakya Türklerine ve Balkanlardaki insanlarımıza tebliğ edilmiş bir görevdir, şahıslar gelip geçicidir. Önemli olan toplum adına buralarda hoş bir seda bırakmaktır. Böylelikle bizden sonra görev alacak arkadaşlara güzel bir yol açmış oluruz. Ancak bu görevleri yüklenirken görev alan kişiler için en temel dayanak işte bugün burada bulunan bu topluluktur. Sizler Türkiye’de yaşayan ve teşkilatlanmış olarak bir arada bulunan Batı Trakyalıların mücessem bir fotoğrafısınız. Ne olursa olsun birbirimizi kırmadan, gücenmeden, birlik beraberlik ruhunu pekiştirerek, şu görüşten yada bu görüşten, şu siyasi cenahtan yada bu siyasi cenahtan, hiç bir siyasi saik ve hedeflerle hareket etmeksizin sadece hedefimiz güçlü bir Türkiye ile Batı Trakya’da, Balkanlardaki insanlarımızın geleceği için çalışmalıyız. Onların oralarda mutlu ve huzurlu yaşamasını temin etmek için çalışmalıyız. Bunun en temel şartı birbirimizi sevmek, saymaktır. Ben Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneklerinin bir üyesi ve eski başkanı olarak her daim sizin yanınızda olacağımı ifade etmek isterim. Sizleri de her daim yanımda görmek isterim. Dolayısıyla önümüzdeki süreçte alacak yolumuz vardır” diyerek konuşmasının devamında iş adamlarımızın ve ekonomik yatırımların derneğimiz tarafından organize edilmesinin önemine vurgu yaparak ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Ankara’ya kadar gelen gelemeyen herkese teşekkür etti.

Konuşmaların sonunda Genel Başkan Av. Necmettin Hüseyin, Hakan Çavuşoğlu’na bir plaket ve son iki yıla ait faaliyet kitapçığını takdim etti. Ayrıca İstanbul Batı Trakya Türkleri Spor Kulübü Başkanı Hakan Güler, Hakan Çavuşoğlu’nun adını taşıyan kulübünün bir formasını ve BTTDD Soma Şube Başkanı Mehmet Akın da meşhur Soma Helvası takdim etti.

Aynı heyet Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklarındaki programın devamında da TRT Genel Müdürlüğüne geçerek geçtiğimiz günlerde TRT Genel Müdürü olarak atanan hemşehrimiz İbrahim Eren’i makamında ziyaret ederek tebrik etti.

Ziyarette konuşan Genel Başkan Av. Necmettin Hüseyin daha önce derneğin yöneticiliğini yapmış bir üyemizin TRT Genel Müdürlüğü gibi bir makamda görmenin gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirterek “Batı Trakya Türk Azınlığı olarak son dönemde anavatanda hep gurur ve mutluluğu yaşıyoruz, eski Sağlık ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Dr. Mehmet Müezzinoğlu’ndan sonra yeni kabinede de Başbakan Yardımcısı olarak görev alan eski Bursa Şube Başkanımız Hakan Çavuşoğlu’na tebrik ziyaretinde bulunmak üzere Ankara’ya geldiğimiz heyetle, yine eski yöneticimiz olan ve TRT Genel Müdürlüğü gibi önemli bir makama atanan sizleri de ziyaret ederek tebrik etmek istedik.

Bulunduğunuz makamlar ve yaptığınız çalışmalar Batı Trakya Türk Azınlığı adına gurur vericidir. 70 yıllık, 20 binin üzerinde üyesi bulunan ve Türkiye’de 13 şube, 5 temsilcilik, 2 spor kulübü ve 2 vakfı ile anavatana göç etmek mecburiyetinde kalmış yaklaşık 750 bin ve halen orada yaşayan 150 bin Batı Trakya Türkünü temsil eden bu heyet ile sizleri tekrar tebrik eder hayırlı çalışmalar dileriz” dedi.

TRT Genel Müdürü İbrahim Eren’de makamına kadar gelinerek gösterilen incelikten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Batı Trakya camiasına bu nazik ziyaretinden dolayı teşekkürlerini iletti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz