Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BATI TRAKYA TÜRKLERİ 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİ ANMAK ÜZERE BATI TRAKYA’NIN HER KÖŞESİNDEN...

BATI TRAKYA TÜRKLERİ 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİ ANMAK ÜZERE BATI TRAKYA’NIN HER KÖŞESİNDEN BAŞKONSOLOSLUĞA AKIN ETTİ

32
0

Batı Trakya Türkleri 15 Temmuz şehitlerini anmak üzere Batı Trakya’nın her köşesinden Başkonsolosluğa akın etti.

Batı Trakya Türkleri 15 Temmuz şehitlerini anmak üzere Batı Trakya’nın her köşesinden Başkonsolosluğa akın etti. Yediden yetmişe anma törenine katılan herkes Anavatan Türkiye’nin temsilcileriyle birlikte şehitlere ve gazilere dua ederek, FETÖ terör örgütü tarafından yapılmak istenen başarısız darbe girişimini ve Türk milletinin üzerine yapılan terör saldırısını lanetlediler.

T.C. Gümülcine Başkonsolosluğu bahçesinde düzenlenen anma törenine; T.C. Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı ve eşi Hülya Akıncı, Muavin Konsoloslar, Başkonsolosluk çalışanları, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı Seçilmiş Müftü İbrahim Şerif, İskeçe Müftüsü Ahmet Mete, milletvekilleri İlhan Ahmet, Mustafa Mustafa, Ayhan Karayusuf ve Hüseyin Zeybek, DEB Partisi G. Başkanı Mustafa Ali Çavuş, BAKEŞ Başkanı Ahmet Hacıosman, Yassıköy Belediye Başkanı İsmet Kadı, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Başkanı Aydın Ahmet, Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Necat Ahmet, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, Azınlık dernek başkanlarının yanı sıra yoğun bir soydaş topluluğu katıldı.

Tören 15 Temmuz şehitlerine bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklâl Marşı ile başladı. Ardından Kır Mahalle Azınlık İlkokul öğrencisi Seval Çalışkan’ın, “15 Temmuz Destanı” isimli şiiri ile devam etti. Törende duayı ise İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete yaptı.

“Mustafa Cambaz bizim şehidimiz, biz onlara sahip çıkmak durumundayız.”

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, yaptığı konuşmasında, “biz bu gün Menetler köyünde Batı Trakya’nın gururu ve hepimizin de belki temsilcisi, gelecek nesillerin övüneceği bir insan olarak Mustafa Cambaz’ı anma etkinliklerine katıldık. Annesini ve babasını tebrik ettik. Ölüm acı, ama bu şerefli ölüm. Mustafa Cambaz, Batı Trakya’yı kurtardı. Gelecek nesiller Mustafa Cambaz’ın mezar taşının başına gittiği zaman Batı Trakyalı’lar gurur duyacak. Mustafa Cambaz bizim şehidimiz, biz onlara sahip çıkmak durumundayız. Allah kendisine gani gani rahmet eylesin, mekanını cennet eylesin” dedi.

“Türk Milleti çok büyük bir demokratik olgunluğa sahipmiş ve iradesini hiç kimseye teslim etmedi.”

T.C. Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı son olarak kürsüye geldi ve günün anlam ve önemine uygun yaptığı konuşmasında soydaşlarına seslenerek şunları söyledi:

“Ben kahramanlıklar çağının biraz geride kaldığını düşünürdüm. Bu modern zamanda tüketimin, maddi ölçülerin ağır bastığı bu dönemde insanların bu derece büyük fedakarlıklar yapabileceğini pek düşünmezdim. Ama gördük ki; Aramızda hayatın içinde sessiz sedasız yaşayan içindeki o potansiyeli belli etmeyen nice kahramanlar varmış. Kendisini tankın önüne defalarca atan, elinde bayrakla yüzlerce silahlı insana karşı duran kendini feda etmekten çekinmeyen 250 şehidimizi, binlerce insanımızı, ailelerini şükranla ve minnetle anıyoruz.

Dünyanın bir çok yerinde 10 yıllara yayılan bir gelişmeyi, biz 12 saatte yaşadık. Bunun analizini yapmak kolay değil. Ama demokrasi kelimesinin manasının da işaret ettiği üzere, halkın idaresi demektir. İnsanlığın bu güne kadar geldiği noktada keşfedebildiği en önemli idare şeklidir. Bu halkın iradesinin yönetime yansımasıdır ve gördük ki; Türk Milleti çok büyük bir demokratik olgunluğa sahipmiş ve iradesini hiç kimseye teslim etmedi.

Bundan dolayı hepimiz gururluyuz. Her yıl bunu bir demokrasi bayramı olarak ve şehitlerimizi anma vesilesi olarak hatırlamaya devam edeceğiz. Allah bu millete bir daha böyle felaketler yaşatmasın. İnşallah hep birlikte geleceğe yürüyüşümüze barış ve huzur içinde devam ederiz.”

Tören sonrasında Başkonsolosluk bahçesinde sergilenen 15 Temmuz 2016 günü çekilen fotoğraflardan oluşan sergi gezildi.

VİDEO İZLE: http://www.dailymotion.com/video/x5tobna

VİDEO İZLE: http://www.dailymotion.com/video/x5tpmiy

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz