Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BATI TRAKYA TÜRK KADIN PLATFORMU’NDAN ETKİNLİKLER

BATI TRAKYA TÜRK KADIN PLATFORMU’NDAN ETKİNLİKLER

14
0

Batı Trakya Türk Kadın Platformu “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” vesilesi ile bir hafta boyunca bir dizi etkinlik düzenledi.

Etkinlikler platform çatısı altındaki bazı dernek ve kadın kolları tarafından gerçekleştirildi.

Etkinlikler 3 Mart Cumartesi gecesi Gümülcine’de bulunan Egnatia salonunda düzenlenen “Kadınların Günü” gecesi ile başladı. Bu gecede Batı Trakya Türk Kadın Platformu bu yıl bir ilke imza atarak yılın kadınını seçti. 2017 yılının kadını olarak Paralimpik milli Yüzücü Semiha Rızaoğlu seçildi.

Kırköy Kültür, Eğitim ve Spor Derneği Ova Kadınlar Kolu

Batı Trakya Türk Kadın Platformu etkinlikleri 4 Mart Pazar günü Kırköy Kültür, Eğitim ve Spor Derneği Ova Kadınlar Kolu tarafından düzenlenen “Sağlık Söyleşi” ile devam etti.

Etkinliğin açılış konuşmasını Kırköy Kültür, Eğitim ve Spor Derneği Ova Kadınlar Kolu Başkanı Fatma Saliemin yaptı. Saliemin konuşmasında etkinliğin Batı Trakya Türk Kadın Platformu etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirildiğini belirterek ilk etkinlik olmanın heyecanını yaşadıklarını ifade etti. Ayrıca Platform ailesine de kendilerini aktif bir dernek olarak gördükleri ve haftanın bir gününü ova kadınlar koluna ayırdıkları için teşekkür etti.

Ardından sunumlara geçildi.

Dr. Eylem Alioğlu “Bedenimizi ne kadar tanıyoruz” konulu konuşmasında kadınlara yönelik bilgiler verdi. Konu ile ilgili sorulan soruları yanıtladı.

Diş Hekimi Zerrin Celil de “Hamilelikte Diş Sağlığı” konulu sunumunda kadınlara konu hakkında yararlı bililer verdi. Sunum sonunda sorulan soruları cevapladı.

Ova Kadınlar Kolu tarafından düzenlenen etkinliğe Batı Trakya Türk Kadın Platformu yeni Sözcüsü Sevil Şerifoğlu ve eski Sözcü Sibel Osmanoğlu, İskeçe Müftülüğü temsilcisi Arzu İsmailko, BTAYTD Kadınlar Kolu üyeleri Arzu Hüseyinoğlu ve Melda Hasanoğlu, Ova Kadınlar Kolu Başkanı Fatma Saliemin ve yönetim kurulu üyeleri başta olmak üzere çok sayıda kadın katıldı.

Gümülcine S.Müftülüğü Bayan İrşad Ekibi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle BTTK Platformunun üye dernek ve kuruluşlarında gerçekleşen etkinlikler çevresinde Gümülcine S.Müftülüğü Bayan İrşad Ekibi de 6 Mart Salı günü Harmanlık Mahallesi camiinde gerçekleştirdiği vaazında “İslam’da Kadın” konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Sunumu Bayan İrşad Ekibi Başkanı Hacer Karaali gerçekleştirdi. Hacer Karaali yaptığı sunumda kadının İslam öncesi konumuna değinerek İslam sonrasındaki değerine vurgu yaptı. Aynı zamanda kadının eğitimine dinimizin verdiği öneme de dikkati çekti.

Etkinliğe BTT Kadın Platformu Sözcüsü Sevil Şerifoğlu ve eski sözcü Sibel Osmanoğlu, GTGB Kadınlar Kolu Başkanı Asli Ali ve Asbaşkan Refiye Bekir, BTAYD Kadınlar Kolu Başkanı Nuran Mustafa, Rodop ili Milletvekili İlhan Ahmet’in eşi Belgin Hakkı, Gümülcine S. Müftülüğü Müftü Yard. Fehim Ahmet’in eşi Şefika Ahmet başta olmak üzere çok sayıda Harmanlık mahallesi kadını katıldı.

Etkinlik sonunda Gümülcine S. Müftülüğü Bayan İrşad ekibi tarafından katılan kadınlara tatlı ikram edildi.

İskeçe Türk Birliği Kadınlar Kolu

Batı Trakya Türk Kadın Platformu etkinliklerinin üçüncüsünü İskeçe Türk Birliği Kadınlar Kolu gerçekleştirdi.

7 Mart Çarşamba akşamı İTB lokalinde ‘Geleneksel Çay Etkinliği” düzenledi.

Etkinliğe eski sözcü Sibel Osmanoğlu, BTAYTD Kadınlar Kolu Başkanı Nuran Mustafa, GTGB Kadınlar Kolu Başkanı Aslı Ali, İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek’in eşi Şerife Mustafa, İTB Başkanı Ozan Ahmetoğlu’nun eşi Münevver Ago, Hanımeli Derneği Başkanı Aylin Ahmet, OKAP Koordinatörü Sevtap Hint, Ova Kadınlar Kolu Asbaşkanı Serpil Aren, İskeçe İli Türk Kadınları Derneği Başkanı Aysel Sağır, kurum kuruluş temsilcileri ile bir çok İskeçeli kadın katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını BTT Kadın Platformu Sözcüsü ve İTB kadınlar Kolu Başkanı Sevil Şerifoğlu yaptı.

Sevil Şerifoğlu da yaptığı konuşmada “Kadınlar Günü hüzünlü bir olayın ardından anma unutturmama adına yola çıkılarak ortaya çıkmış bir gün. Aslında bir farkındalık günü. Bizde bu gün burada bu çatı altında bu etkinlikleri gerçekleştirmemize vesile olan İskeçe Türk Birliği Kadınlar Kolunun kurulmasında bugünlere gelmesinde emeği olan kadınlarımızı anmak ve onları aramızda görmek istedik.

Yaptığımız araştırmalarda İskeçe Türk Birliği çatısı altında kadınlarımız yıllarca derneğimize sahip çıkmış. Burada faaliyetler yapmış. Özellikle Türkiye Öğretmen Okulu mezunu kadın öğretmenlerimiz 1970’li yıllardan sonra sürekli kadınlara ve çocuklara yönelik faaliyetler gerçekleştirerek İTB Kadınlar Kolunun alt yapı çalışmalarını oluşturmuş. 1990’lı yıllarda da İskeçe Türk Birliği kadınlar kolu kurulmuş. O günden bugüne kadar İskeçe Türk Birliği Kadınlar Kolu Başkanlığı yapmış ulaşabildiğimiz sabık başkanlarımız bu aksam aramızdalar. Ben geldikleri için kendilerine teşekkür ediyorum.“ dedi.

Gecede orada bulunan eski İTB Kadınlar Kolu Başkanlara birer teşekkür belgesi verildi.

Ardından “İskeçe Türk Birliği Kadın Vokal Gurubu” Gönen Molla eşliğinde hoş bir müzik dinletisi sundu.

Son olarak misafirlere İskeçe Türk Birliği Kadınlar Kolunun hazırladığı yiyecekler ve çay ikram edildi.

Ayrıca geceye katılan tüm kadınlara çiçek hediye edildi.

 

Hanımeli Derneği

Batı Trakya Türk Kadın Platformu çatısı altında bulunan Hanımeli Derneği de geleneksel “8 Mart Kadınlar Gecesi’ etkinliğini gerçekleştirdi.

Gece Hanımeli Derneği Başkanı Aylin Ahmetoğlu’nun açılış konuşması ile başladı. Aylin Ahmetoğlu gecenin hazırlanmasında emeği geçenlere ve eski Başkan Yasemin Arapoğlu’na teşekkür ederek çiçek hediye etti.

Yoğun bir katılımla gerçekleşen gecede kadınlara yönelik çeşitli yarışmalar ve hediye çekilişleri gerçekleştirildi.

Hanımeli Derneği tarafından düzenlenen geceye Batı Trakya Türk Kadın Platformu Sözcüsü Sevil Şerifoğlu, OKAP Koordinatörü Sevtap Hint, Hanımleli Derneği eski başkanları başta olmak üzere çok sayıda kadın katıldı.

B.T.A.Y.T.D Kadınlar Kolu

B.T.A.Y.T.D Kadınlar Kolu da Batı Trakya Türk Kadın Platformu etkinlikleri çerçevesinde bir “Sağlık Paneli” düzenledi.

10 Mart Cumartesi günü Gümülcine Türk Gençler Birliğinde gerçekleştirilen panelde B.T.A.Y.T.D Kadınlar Kolu Başkanı Nuran Mustafa bir açılış konuşması yaptı.

Nuran Mustafa konuşmasına Batı Trakyada kadın, hayatın ağır yüklerini taşıyan, elinin emeğini gözünün nuru ile birleştiren, küçük yüreğine koskoca şeyler sığdıran, güçsüz bedenlerin güçlü kahramanları kadınlarımız” diyerek başladı. Ayrıca “BTAYTD Kadınlar Kolu olarak toplumsal her projede yer aldık, almaya da devam edeceğiz” dedi ve tüm   misafirlere katılımlarından dolayı teşekkür eti.

Batı Trakya Türk Kadın Platformu sözcüsü Sevil Şerifoğlu da panelde bir konuşma yaptı. Sevil Şerifoğlu da yaptığı konuşmada “Bu yıl Batı Trakya Türk Kadın Platformu olarak farklı bir olaya imza atarak “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” etkinliklerini bir hafta devam ettirdik. Bu etkinlikler platform çatısı altındaki dernek ve kadın kolları tarafından gerçekleştirildi. Çok başarılı ve verimli çalışmalar oldu. Bu gün de son etkinliğimizi gerçekleştiriyoruz. Bize destek olan tüm kuruluşlarımıza ve kadınlarımıza çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

Panel konuşmacıların sunumları ile devam etti.

İlk olarak, Üroloji uzmanı Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Yrd. Doç. Dr. Hakan Akdere “Üriner inkontinans” (Kadınlarda idrar kaçırma) başlıklı konuşmasında, bu hastalığın kadınların günlük aktivitelerini ve sosyal yaşam planlarını etkileyen ve yaşam kalitesini kısıtlayan bir sağlık sorunu olduğundan bahsetti. Devamında üriner inkontinansın belirtileri, risk faktörleri, tipleri, tedavi yöntemleri, korunma ve önlemeler hakkında bilgilendirmeler yaptı. Sunum, katılımcıların sorularıyla interaktif olarak devam etti ve tamamlandı.

Akabinde, Uzman Psikolog Seval Osmanoğlu “Hastalıkların Kişiler Üzerinde Psikolojik Etkileri” konulu sunumunda, hastalığın beklenmedik anda geldiği için bir kriz durumu olarak değerlendirilebileceğini anlatıp, kişinin ve yakın çevresinin bu durumda neler yapabileceği ve psikologların danışanlarına nasıl katkı sağlayabileceğinden bahsedip katılımcıları bilgilendirdi.

Etkinliğin sonunda konuşmacılara katılım belgesi verildi.

Panele, Gümülcine ve İskeçe’den kurum ve kuruluş temsilcileri, merkezden ve civar köylerden kadınlar, Edirne’den gelen misafirler katıldı.

Katılımcılara BTAYTD Kadınlar Kolu tarafından çiçek hediye etti.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz