Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BATI TRAKYA İNTİHAR VAKALARINDA BİRİNCİ SIRADA

BATI TRAKYA İNTİHAR VAKALARINDA BİRİNCİ SIRADA

12
0

Yunanistan’da yaşanan ekonomik kriz ve işini kaybetme korkusu intihar oranlarında büyük artışa neden olurken, ülkede en çok intihar vakalarının Türk azınlığın yoğun olarak yaşadığı Batı Trakya bölgesinde kaydedildiği bildirildi.

Yunan Polis Teşkilatı (ELAS), ekonomik krizin patlak verdiği 2009 yılından bu yana, krizin neden olduğu ağır yaşam koşullarına dayanamayan toplam 3.120 kişinin intihar girişiminde bulunduğunu, en çok intihar vakalarının ise Batı Trakya’daki Rodop ve Meriç (Evros) illerinde meydana geldiğini açıkladı.

ELAS’ın verilerine göre, Batı Trakya’nın da içerisinde bulunduğu Doğu Makedonya ve Trakya bölgesinde toplam 134 intihar vakası yaşanırken, önceki yıllara oranla intihar vakalarında en büyük artışın kaydedildiği Rodop-Gümülcine bölgesinde 36, Evros bölgesinde 36, İskeçe bölgesinde 18, Kavala bölgesinde 21 ve Drama bölgesinde de 23 kişi intihar etti.

Batı Trakya’da, Nisan ayında Gümülcine ve İskeçe’de üç gün içerisinde 22, 33 ve 34 yaşlarında üç Türk genci intihar ederek hayatlarına son vermişti.
Daha önce yapılan açıklamalara göre, mali krizin patlak vermesiyle intihar vakalarında yüzde 40’ın üzerinde artış kaydedilen Yunanistan’ın, bu konuda Avrupa ülkeleri arasında birinci sırada bulunduğu bildirilmişti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz