Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BATI TRAKYA’ LI ÖĞRETMENLER BURSA’DA BULUŞTU

BATI TRAKYA’ LI ÖĞRETMENLER BURSA’DA BULUŞTU

28
0

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Bursa Şubesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen öğretmenler günü buluşması bu yıl 25 Kasım Pazar günü Osmangazi Belediyesi Merinos Tren İstasyonu tesislerinde gerçekleştirildi.

Kalabalık bir öğretmen grubu ile birlikte BTTDD Bursa Şubesi Yöneticileri, Osmangazi Belediyesi Özel Kalem Müdürü ve aynı zamanda Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi müdürü Orhan Mollasalih, Avrupa Batı Trakya Türkleri Federasyonu kurucu başkanı Cafer Alioğlu ve MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Gürses’in katıldığı yemek yaklaşık iki saat sürdü.

BTTDD Bursa Şube Başkanı Dr. Ali Eminlatif’in açılış konuşması ile başlayan kahvaltı, tecrübeli ve genç öğretmenlerin karşılıklı fikir alışverişleri, geçmişte yaşanan zorlukların paylaşılması ve mesleki sohbetler ile yapılabilecek projelerin tartışılması ile devam etti.

Dr. Ali Eminlatif konuşmasında Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’na eğitim alanında uzun yıllardır yapılan baskılara değinerek, özellikle son günlerde Medrese-i Hayriye öğrencilerinin, Türkçe eğitim ve dini eğitim alanında maruz kaldıkları baskılar karşısında gerçekleştirdikleri derslere girmeme eylemlerini desteklerini açıkladı.

Organizasyona Osmangazi Belediyesi’ ni temsilen katılan ve yakın bir zamanda Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi Müdürlüğü görevine de başlayan hemşehrimiz Orhan Mollasalih’in selamlama konuşması sonrasında hem Derneğimiz hem de Osmangazi Belediyesi adına öğretmenlerimize çeşitli hediyeler takdim edildi.

Öğretmenlerimize verilen kahvaltı sonrası tüm grup Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi Müdürü Orhan Mollasalih’ in daveti üzerine Fetih Müzesine geçerek Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar tarafından Bursa’ ya kazandırılan Dünya’nın en büyük Panoramik müzesini ziyaret etti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz