Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BATI TRAKYA KADIN PLATFORMU BİR İLKE İMZA ATTI

BATI TRAKYA KADIN PLATFORMU BİR İLKE İMZA ATTI

16
0

Batı Trakya Kadın Platformu, 27 Nisan 2013 tarihinde Gümülcine’nin Chris Eve otelinde “Günlük Hayatta Akılcı İlaç Kullanımı” başlığı altında halk sağlığı bilgilendirme toplantısı düzenledi. Türkiye’den bir grup akademisyenin katıldığı toplantıya, Batı Trakya Türkleri yoğun ilgi gösterdi.

Etkinliğin sunumunu, Batı Trakya Kadın Platformu sözcüsü ve Kurcalı Kadınlar Derneği Başkanı Dilek Adalı Osman yaptı.

İlk olarak protokol konuşmalarına geçilerek sözü Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif yaptı. Müftü Şerif, Batı Trakya Kadın Platformu üyelerine ve bu organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederek başarı dileklerinde bulundu. Daha sonra İskeçe Seçilmiş Müftülüğü’nü temsilen toplantıya katılan Fatma İmam da bir konuşma yaparak, İskeçe Seçilmiş Müftülüğü’nü temsilen buraya geldiğini, ayrıca Türkiye’den gelen tüm konuklara da katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Rodop Milletvekili Ayhan Karayusuf da konuşmasında bu etkinliği düzenleyenlere teşekkür ederek, bilim insanlığın yolunu aydınlatan tek yöntemdir diyerek, tüm katılımcılara hoş geldiniz dedi.

Son olarak Dostluk Eşitlik Barış Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş da konuşmasında, azınlığın sağlık konusunda büyük eksiklikliklerin olduğuna dikkat çekerek, azınlık olarak bu konuda bilgilendirilmeye ihtiyaçları olduğunu söyledi. Son olarak Başkan Ali Çavuş, bu organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

“İnsan sağlığında başta kilo ve tuza dikkat etmek gerekir”

Oturum Başkanlığı’nı Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Levent Doğan’ın yaptığı etkinlikte ilk sözü; Türkiye’den Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Talip Asil aldı. Tansiyona bağlı hastalıklardan ve bu hastalığın tedavi yöntemlerinden bahseden Asil; düşük tansiyonun normalde bir hastalık olmadığını, ancak normal değerlerin de altında olmaması gerektiğini ifade ederek, bir insanın 13 ila 9 değerlerinin altında veya üzerinde olmaması gerektiğini belirtti. Son olarak Prof. Dr. Talip Asil, bir insanın kilo ve tuz gibi konularda dikkatli olduğu takdirde bir çok hastalıklardan korunmuş olabileceğinin altını çizdi.

İkinci konuşmacı olarak Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı Ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Bülent Sönmez de konuşmasında; psikaytri ile ilgili ilaçların kullanımından bahsederek, antidepresal ilaçların genelde doktor kontrolünün dışında alındığını ve bunun insan sağlığını olumsuz yönde etkilediğini ifade etti. Bülent Sönmez. öncelikle hastanın üzerinde doğru tanıların konulmasının önemine değinerek, bu noktada da ilgili hekimlerin doğru bir şekilde tercih edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Son olarak Medeniyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Abdulkadir Koçer de konuşmasında, akılcı ilaç kullanımı konusuna değindi. Akılcı ilaç kullanımı konusunda; doğru tanı, doğru ilaç ve doğru takip süreçlerinin önemine değinen Prof.Dr. Abdulkadir Koçer, sözlerini ‘Herkese ağrısız mutlu günler diliyorum’ diyerek tamamladı.

Etkinliğin sonunda soru cevap bölümüne geçilerek, konuk akademisyenler, katılımcıların sorularına cevap verdi.

Son bölümde de, Batı Trakya Kadın Platformu üyeleri tarafından konuşmacılara birer plaket takdim edildi.

Etkinliğe katılanlar arasında başta Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Osman İlhan Şener’in değerli eşi Nurel Şener hanımefendi, Gümülcine Muavin Konsolosu İlkay Kocayiğit, Rodop Milletvekili Ayhan Karayusuf, Batı Azınlığı Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, İskeçe Seçilmiş Müftü Yardımcısı Fatma İmam, Dostluk Eşitlik Barış Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Mehmet Emin, , Batı Trakya Kadın Platformu Sözcüsü ve Kurcalı Kadınlar Derneği Başkanı Dilek Adalı Osman, diğer sivil toplum kuruluş temsilcileri ve çok sayıda izleyici yer aldı.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz