Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BATI TRAKYA HEYETİ ABTTF BRÜKSEL TEMSİLCİLİĞİ’Nİ ZİYARET ETTİ

BATI TRAKYA HEYETİ ABTTF BRÜKSEL TEMSİLCİLİĞİ’Nİ ZİYARET ETTİ

12
0

28 Kasım 2012 tarihinde İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete ve Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, Dostluk, Eşitlik, Barış (DEB) Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, DEB Partisi Özel Kalem Müdürü ve Genel Başkan Danışmanı Aydın Ahmet ile DEB Partisi Sekreteri Zerrin Hüseyin ve Gündem gazetesi yazarı ve Batı Trakya Azınlığı Kültür ve Eğitim Şirketi(BAKEŞ) Başkanı Cemil Kabza Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF)’nun Brüksel ofisini ziyaret etti. ABTTF ve DEB Partisi ortaklığında Brüksel’deki Avrupa Parlamentosu’nda gerçekleştirilen Yunanistan’daki Etnik Türklere yönelik insan hakları ihlalleri konulu konferans sonrasında ABTTF Brüksel Temsilciliği’ni ziyaret eden Batı Trakya heyetine ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu, ABTTF Başkan Yardımcısı Cengiz İsmail ve ABTTF Yönetim Kurulu üyeleri Sami Yusuf ve Ramadan Ramadan da eşlik etti.

 

ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu:

“Avrupa Birliği’nde, özellikle Avrupa Parlamentosu’nda Batı Trakya Türk Azınlığı’nı daha görünür kılmayı hedefliyoruz”

 

ABTTF Brüksel Temsilciliği’nde gerçekleştirilen ve Avrupa Halkları Federal Birliği(FUEN) Başkanı Hans Heinrich Hansen’in de iştirak ettiği ziyarette ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu, 28 Kasım’da gerçekleştirilen konferansın Avrupa Parlamentosu’nda sadece Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunlarının tartışıldığı bir konferans olması bakımından bir ilk olduğunu söyledi, konferansa katılan tüm azınlık temsilcilerine teşekkür etti. Habipoğlu, Yunanistan’da Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunlarının zaman içerisinde artış göstermesine rağmen Batı Trakya davasının farklı alanlarda savunulmaya başlanmasının çok sevindirici bir gelişme olduğunu belirtti. Avrupa Birliği’nde özellikle Avrupa Parlamentosu’nda Batı Trakya Türk Azınlığı’nı daha fazla görünür kılmayı hedeflediklerini söyleyen Habipoğlu, ABTTF Brüksel Temsilciliği’nin bu hedefin gerçekleştirilmesinde etkin bir role sahip olacağını ifade etti. Habipoğlu, 2012 yılında gerçekleştirdikleri çalışmaların 2013’te de devam edeceğini, 2013’ün Batı Trakya Türk Azınlığı açısından daha yoğun bir yıl olacağını söyledi.

 

DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş:

“Ortak çalışma kararı alan ABTTF ve DEB Partisi gelecekte de birlikte hareket edecek”

 

Ekim 2012’de yapılan Batı Trakya keşif ziyareti öncesinde ABTTF ve DEB Partisi’nin ortak çalışma protokolü imzaladığını söyleyen DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş ise Batı Trakya davasının gelecekte daha da başarılı bir şekilde savunulacağını söyledi, ABTTF ve DEB Partisi’nin birlikte çalışmasının olumlu sonuçlar doğuracağına inandıklarını belirtti. İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete ve Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif ise gerçekleştirilen çalışmalardan gurur duyduklarını ifade ettiler.

 

Cemil Kabza, Uluslararası Sınır Tanımayan İnsan Hakları(HRWF) Örgütü Direktörü Willy Fautre tarafından hazırlanan keşif ziyareti raporunun önemli olduğunu, zira Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunları hakkında hazırlanmış bilimsel bir raporun olmadığını belirtti. Gündem ve Millet’in 2013 yılında görüşülecek davalarının Avrupalı heyet tarafından takip edilmesinin önemli olduğunu söyleyen Cemil Kabza, davaların keşif ziyaretini gerçekleştiren Avrupalı heyet tarafından yerinde izlenmesinin olumlu bir etki yaratacağını söyledi.

 

FUEN Başkanı Hansen:

“FUEN olarak ABTTF’yi desteklemeye devam edeceğiz”

 

FUEN Başkanı Hans Heinrich Hansen, ABTTF’yi Batı Trakya Türk Azınlığı adına gerçekleştirdikleri azim dolu çalışmalardan dolayı tebrik etti. ABTTF’nin 22-25 Kasım 2012 tarihlerinde Almanya-Danimarka sınırını oluşturan Schleswig-Holstein’de yaşayan azınlıkları ziyaret ettiğini belirten Hansen, bu azınlıkların da ABTTF’yi desteklediğini söyledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz