Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BATI TRAKYA DAVASINDA MÜCADELECİ “HAŞMET ABİ”MİZİ KAYBETTİK!

BATI TRAKYA DAVASINDA MÜCADELECİ “HAŞMET ABİ”MİZİ KAYBETTİK!

25
0

Batı Trakya davasında mücadeleci “Haşmet Abi”yi kaybettik.

Batı Trakya davasının hak arama mücadelesinde, baskıcı ve o zorlu yıllarda Dr. Sadık Ahmet’in her daima yanında bulunan, Dr. Sadık Ahmet’in köy ziyaretlerinde kahvehanesini hiç tereddüt etmeden, Yunan polisi ve devletinin baskılarına rağmen toplantılara tahsis eden ve bu sebepten dolayı da defalarca mahkemelere sürüklenen ve yüzbinlerce Drahmi cezalara çarptırılan Rodop İlinin Susurköy’den olan herkes tarafından “Haşmet Abi” olarak bilinen Haşmet Ahmet 69 yaşında aramızdan ayrılıp Hak’ka yürüdü.

Batı Trakya’da gördüğü baskılar sonucunda ekmek teknesini kapatmak zorunda bırakılan Haşmet Ahmet, Almanya’ya göç etmek zorunda kalmış ve yaşamına Lippstadt kasabasında devam ediyordu. Orada da boş durmadı ve Dernek faaliyetlerinde aktif olarak görev almış, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın halkı mücadelesine kaldığı yerden orada da hizmet ediyordu. Ancak yakalandığı hastalık onu aramızdan alıp götürdü.

Cenaze Namazı 11.02.2017 saat 12:45 Almanya Lippstad Ditib Camii’nde kılınacaktır.  

Daha sonra da Yunanistan’da 15 Şubat 2017 Çarşamba günü doğduğu Susurköy’de İkindi Namazı’nı müteakip toprağa verilecek.

BİRLİK Gazetesi olarak, yakınen tanıdığım, o yıllarda akşamları şahsına ait kahvehanesinde birlikte oturarak, bizlere yol gösterip cesaret veren “Haşmet Abi”me Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileriz. Seni yaptıklarınla anacağız ve asla unutmayacağız. Mekanın Cennet olsun.

 

22 Kasım 2015 tarihinde DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş ve DEB Partisi Onursal Başkanı Işık Sadık Ahmet, hizmetlerinden dolayı Haşmet Ahmet’e DEB Partisi’nin bir plaketini ve rozetini Almanya’da takdim etmişlerdi.  

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz