Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “BATI TRAKYA CAMİASININ YÜZ AKI OLMAK İÇİN GECEMİZİ GÜNDÜZÜMÜZE KATARAK MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRMEKTEYİZ”

“BATI TRAKYA CAMİASININ YÜZ AKI OLMAK İÇİN GECEMİZİ GÜNDÜZÜMÜZE KATARAK MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRMEKTEYİZ”

23
0

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Kadın Kolları Genel Başkanı ve BATEV Yönetim Kurulu Üyesi Gülşen Kocaahmet yaptığı açıklamada, 2012 yılından itibaren daha aktif hale gelen kadın kolları ekibinin kemik kadrosunun görevine devam ettiğini ve o günden bu yana Anakucağı Burs Projesinin de her yıl geliştirilerek yoluna devam ettiğinin altını çizerek “Her yıl 10’larca öğrenciye burs imkanı sağlamakta, sosyal faliyetlere eğilmekte, geziler, toplantılar, yöresel günler etkinlikleri, paneller düzenlemekte, genel merkez ve şubelerdeki kadın kollarımız ile koordineli bir şekilde büyüyerek çalışmalarımıza devam etmekte ve Batı Trakya camiasının yüz akı olmak için gecemizi gündüzümüze katarak mücadelemizi sürdürmekteyiz.

Anakucağı projesi kapsamındaki gönüllü annelerimiz son olarak yine 10 Kasım’da Selanik programını gerçekleştirerek hemşehrimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 78. yılında doğduğu evde düzenlenen törene katılarak ruhunu yad ettiler.

Selanik programı sonrası da gönüllü annelerimiz Batı Trakya’ya geçerek buradaki Sivil Toplum Kuruluşlarını ziyaret ederek programa katılan kadınlar ile Batı Trakya’da yaşayan kadınların buluşturarak kucaklaşmalarını sağladı. Gümülcine’deki programda ayrıca “daha önce İstanbul’da bir araya geldiğimiz T. C. Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı’nın eşi Hülya Akıncı hanıma Anakucağı Gönüllü Annelerine gösterdiği yakın ilgi ve misafirperverlikten dolayı da teşekkürü borç bilirim” dedi.

Kadın Kolları Genel Başkanı ve BATEV Yönetim Kurulu Üyesi Gülşen Kocaahmet ile birlikte Kadın Kolları Yöneticisi ve BATEV Yönetim Kurulu Üyesi Nalan Hacıdeli ve Kadın Kolları Yöneticisi Elif Güven  hazırlıklarını sürdürdükleri Anakucağı Projesine kaynak sağlamak ve Batı Trakya camiası içindeki birlik ve beraberlik ile kardeşliği pekiştirmek adına 25 Kasım 2016 Cuma günü Zeytinburnu Batı Trakya Camii yerleşkesinde bir kermes düzenleneceğini ve tüm camiayı Anakucağı Gönüllü Anneleri ile birlikte olmak üzere oraya beklediklerini söyledi. Kermesin ardindanda kahvaltılı toplantıların periodik olarak düzenlenecegini , iki sergi planlandığını, yeniyıl, 29 Ocak ve 8 Mart etkinlikleri ile ilgili çalışmalarada devam edildiğini belirttiler.

Genel Başkan Gülşen Kocaahmet:”Herkes şundan emin olsun önümüzdeki günlerde daha fazla aktiviteyi daha geniş katılımlar ve aramıza yeni katılacak arkadaşlarla şubelerimizinde katķıları ile dahada arttırcağız” diyerek sözlerini tamamladı. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz