Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “BATI TRAKYA AZINLIĞI TÜRK AZINLIKTIR, TÜRKÇE AZINLIĞIN TARİHİYLE, KİMLİĞİYLE VE MUKADDESATIYLA KURDUĞU...

“BATI TRAKYA AZINLIĞI TÜRK AZINLIKTIR, TÜRKÇE AZINLIĞIN TARİHİYLE, KİMLİĞİYLE VE MUKADDESATIYLA KURDUĞU EN BÜYÜK BAĞDIR”

23
0

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, “devletin çift dilli pilot uygulamasını dikkatle ve endişeyle izliyoruz” diyerek tepkisini koydu. Yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi.

D  U  Y  U  R  U

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu 8 Mart 2017 tarihinde yaptığı toplantıda; devletin son zamanlarda pilot bölge uygulamasıyla Anaokullarda yürürlüğe koymak istediği çift dilli eğitim sistemi konusunu ele almıştır.

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu, devletin çift dilli pilot uygulamasını dikkatle ve endişeyle izlemektedir. Batı Trakya Azınlığı Türk Azınlıktır. Türkçe Azınlığın tarihiyle, kimliğiyle ve mukaddesatıyla kurduğu en büyük bağdır. Azınlığın antlaşmalar gereği eğitim dili Yunanca ile Türkçe’dir.

Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı ülkemiz Yunanistan’dan, Lozan Antlaşması’na uygun bir şekilde anaokullarında Yunanca ve Türkçe dili üzerinde eğitim yapılmasını talep etmekte ve etmeye devam edecektir.

Anaokul eğitimi mecburi eğitime tabi olduğundan, anaokulları ilköğretimin bir parçası olarak yorumlanmalı ve azınlık ilkokulları ile aynı statüye sahip olmalıdır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

BATI TRAKYA TÜRK AZINLIĞI DANIŞMA KURULU

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz