Ana Sayfa Yunanistan Haber Başpiskopos Türkler’i Papa’ya Şikayet Etti

Başpiskopos Türkler’i Papa’ya Şikayet Etti

0
0

Papa Francis Güney Kıbrıs ziyaretinde Başpiskopos II. Hrisistomos ile biraraya geldi.

Papa Francis, Güney Kıbrıs ziyaretinin ilk gününde Ortodoks Hristiyan kiliseleri liderleriyle biraraya geldi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Papa’yı KKTC’ye davet ederken, Kıbrıs Ortodoks Başpiskoposu II. Hrisistomos Türk liderlere tepki göstererek Papa’dan destek talep etti.

Papa’nın adaya ziyaretini içtenlikle karşılayan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Papa’yı KKTC’ye davet ettiği mesajında, “Umudum ve beklentim, Papa Francis’in davetimize olumlu yanıt vererek, kendisi de savunduğu gibi tüm inananlara eşit davranması yönünde” ifadelerini kullandı.

Papa’nın davete yanıt verip vermediği henüz netleşmiş değil.

Diğer taraftan, Papa’nın ziyaretinin ilk gününde biraraya geldiği Güney Kıbrıs Ortodoks Başpiskoposu II. Hrisistomos ise görüşmede yaptığı konuşmada Türk liderlerin öncülüğünde birçok kilisenin camiye dönüştürüldüğünü, Hristiyan sembollerinin çalındığını söyleyerek tepki gösterdi.

Hrisistomos ,Papa’ya, “Kana susamış Atilla’yı taklit etmekle kalmadılar, onun da önüne geçtiler. Bize kutsal ve adil mücadelede aktif bir şekilde destek vermenizi bekliyoruz” dedi.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz