Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BAŞKONSOLOSLUK ÇİPRAS TARAFINDAN KURTARILDI

BAŞKONSOLOSLUK ÇİPRAS TARAFINDAN KURTARILDI

12
0

İzmir’deki, Yunanistan Başkonsolosluğu olarak hizmet veren tarihi binanın restorasyonu için gerekli maddi kaynağı, Aleksis Çipras hükümeti sağladı.

İzmir’de 1’inci Kordon’daki Yunanistan Başkonsolosluğu olarak hizmet veren tarihi binanın restorasyonuna başlandı.

YUNAN HÜKÜMETİ MADDİ KAYNAĞI SAĞLADI

Yunanistan’da 2012 yılındaki ekonomik krizden çıkmak için yurt dışında sahip olduğu 30 gayrimenkulün satılacağı haberleri çıktı. Yunan medyasındaki satılacaklar listesinde yayımlanan, İzmir 1’inci Kordon’da, Atatürk Caddesi üzerinde bulunan tarihi konsolosluk binasına, Aleksis Çipras’ın başında olduğu Yunan Hükümeti maddi kaynağı sağladı ve restorasyona başlandı.

400 GÜNDE BİTECEK

Restorasyonunu üstlenen ‘Birlik İnşaat’ın sahibi yüksek mimar Turgay Bakır, tarihi konsolusluk binasının 19’uncu yüzyılın sonunda yapıldığını hatırlattı. Bakır, “Binanın içinde temelden güçlendirme, aslına uygun restorasyon çalışmalarına başladık. Bu bina Kordon’daki önemli yapılardan biri. 400 günde bitirmeyi hedefledik” dedi.

“DİĞER TARİHİ YAPILARIN KURTARILMASI İÇİN DE HAREKETE GEÇİRİLMELİ”

Yunanistan Başkonsolosluğu binasına komşu, şu an kullanılmayan Alman Başkonsolusluğu binası ve bir diğer tarihi yapı da kurtarılmayı bekliyor. İzmirler beton yığınına dönen Birinci Kordon’da tarihi yapıların parmakla sayılacak kadar az olduğuna dikkat çeken Bakır, “Yunan Başbakanın Çipras’ın değerine sahip çıkıp bu ekonomik krizde tarihi konsolusluk binasına bütçe ayırıp yeniden kente kazandırması çok sevindirici. Hemen yanıbaşında yer alan Alman konsolosluk binası ile diğer tarafındaki tarihi yapının da kurtulması için harekete geçilmeli” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz