Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BAŞKONSOLOS AKINCI VE EŞİNDEN ÇOK ANLAMLI BİR ZİYARET

BAŞKONSOLOS AKINCI VE EŞİNDEN ÇOK ANLAMLI BİR ZİYARET

26
0

T.C. Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı ve eşi Hülya Akıncı Hanımefendi çok anlamlı bir ziyaret gerçekleştirdiler.

Başkonsolos Ali Rıza Akıncı ve değerli eşleri Hülya Akıncı Hanımefendi 18 Aralık 2014 Perşembe sabahı Gümülcine dışında bulunan Zihinsel ve Bedensel Engelliler Tedavi Merkezi‘ni ziyaret ettiler. Başkonsolos Akıncı ve eşini merkezin Müdürü bayan Marina Filippidou karşıladı. Bayan Filippidou, Başkonsolos Akıncı’ya Merkezin çalışmaları hakkında bilgi verdi ve bu anlamlı ziyareti gerçekleştirmelerinden dolayı Başkonsolos Ali Rıza Akıncı ve eşi Hülya Akıncı Hanımefendiye teşekkürlerini iletti.

Özel bölümlerde tedavi gören çocukları da ziyaret eden Başkonsolos ve eşinin duygulu anlar yaşadığı görüldü. Merkezde çocukların tedavi yapılmasında kullanılan üniteleri de gezen Başkonsolos ve eşleri Hülya Hanımefendi, burada kullanılan tedavi yöntemleri ve sonuçları hakkında Merkez çalışanlarından Ömür Hasan, İoanna Pashalidou ve Papakonstantinou Hristos’dan bilgi aldılar.

Ziyaret sonrası kısa bir açıklama yapan Zihinsel ve Bedensel Engelliler Tedavi Merkezi Müdürü Marina Filippidou, “bugün Türkiye’nin Komotini (Gümülcine) Başkonsolosu ve eşleri Merkezimizi ziyaret ediyorlar ve kendilerine duyduğumuz memnuniyetten dolayı teşekkür ediyoruz. Her yıl Başkonsolosun bizleri ziyaret ederek çocukları görmeleri anlamlı. İşbirliğimizin olmasını istiyoruz ve bizlere bu konuda yardımcı ve yanımızda olacaklarının sözünü verdiler” dedi.

“Burası insanı hayatın anlamı üzerinde düşünmeye teşfik eden bir yer.”

Başkonsolos Ali Rıza Akıncı da sırasıyla ziyaret sonrası değerlendirmelerde bulundu. Akıncı, “burası insanı hayatın anlamı üzerinde düşünmeye teşfik eden bir yer. Son derece insani son derece sabır ve özveri isteyen bir iş yapılıyor. Ben sayın Hastane başkanını ve çalışanları bu anlamda tebrik etmek istiyorum. Başkonsolosluğumuz tarafından her yıl burayı ziyaret etmek bir gelenek haline getirilmiştir. Bu geleneği sürdürme kararlılığı içerisindeyiz. Burasıyla, az önce de dile getirildi, Türkiye’de benzer Kurumlar arasında işbirliği ve tecrübe aktarımının da önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu alanda neler yapılabileceğini değerlendirip ilgili makamlarımıza da ileteceğiz.” dedi.  

VİZEO İZLE: http://www.dailymotion.com/video/x2ctv0i_baskonsolosun-zihinsel-engelliler-merkezi-ziyareti_news

 

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz