Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BAŞKONSOLOS AKINCI: “BAHÇEDEKİ ÇINAR GİBİ ÇOK KÖKLÜ TOPLUMUZ BİZ”

BAŞKONSOLOS AKINCI: “BAHÇEDEKİ ÇINAR GİBİ ÇOK KÖKLÜ TOPLUMUZ BİZ”

21
0

Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı, “bahçedeki Çınar gibi çok köklü toplumuz biz” dedi.

Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı, eşi Hülya Akıncı hanımefendi ile birlikte Gümülcine Türk Gençler Birliği gençlik Kolu’nun verdiği iftar yemeğine katıldı. Başkonsolos Akıncı burada yaptığı konuşmada “inancımızın gereği hem çok güzel bir adet, aynı yemeği paylaştık, dayanışma ruhu sergiledik. Ümit ediyorum bu her zaman kalıcı olur. Bahçedeki Çınar gibi çok köklü toplumuz biz “dedi.

Başkonsolos Akıncı sözlerine şöyle devam etti:

“BAHÇEDEKİ ÇINAR GİBİ ÇOK KÖKLÜ TOPLUMUZ BİZ”

“Gümülcine’nin güzide insanları, burada bu tarihi mekanda, bu sembolik mekanda, bu Çınar’ın altında hep birlikte iftarımızı açtık. Tabii hem inancımızın gereği hem çok güzel bir adet, aynı yemeği paylaştık, dayanışma ruhu sergiledik. Ümit ediyorum bu her zaman kalıcı olur. Bahçedeki Çınar gibi çok köklü toplumuz biz. İnşallah hep böyle devam eder. Yüzyıllarca ebediyete kadar varlığımızı, birliğimizi, birbirimize olan saygımızı, dayanışmamızı korumaya devam ederiz.”

GTGB’nin bahçesinde verilen iftar yemeğine yaklaşık 900 kişi katıldı. Katılanlar arasında Başkonsolos Akıncı ve değerli eşleri Hülya Akıncı hanımefendinin yanısıra Muavin Konsolos İrfan Çetin ailesiyle birlikte, Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, GTGB Başkanı Koray Hasan, Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneği Sadık Sadık, Sabık Milletvekilleri İlhan Ahmet, Ahmet Hacıosman, GTGB onursal Başkanı Arif Hüseyinoğlu, Ramazan ayı dolayısıyla Batı Trakya’da bulunan Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı Vaizlerinden Yusuf Taşan, Siyasiler, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın diğer Sivil Toplum Kuruluşları’nın Başkan ve temsilcilerinin yanısıra çok sayıda batı Trakya Türk’ü katıldı. GTGB bahçesine sığmayan halk GTGB’nin etrafındaki hazırlanan masalara oturarak iftarını açtı.

İftar sonrasında duayı Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif yaptı.

VİDEO İZLE: http://www.dailymotion.com/video/x2x3xh0_gumulcine-turk-gencler-birligi-iftar-yemegi_news

 

      

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz