Ana Sayfa Batı Trakya Haberler B.Trakya Video Haber Başkan Alinur Aktaş Gümülcine’de Ziyaretlerde Bulundu

Başkan Alinur Aktaş Gümülcine’de Ziyaretlerde Bulundu

12
0

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş Ramazan ayı dolayısıyla Gümlcine’de ziyaretler gerçekleştirdi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş Ramazan ayı dolayısıyla iftar ve sahurda soydaşlarıyla buluşmak üzere Batı Trakya’ya geldi. Başkan Alinur Aktaş’a AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mustafa Yavuz, Bursa Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan, Bursa Büyükşehir Meclis Üyesi Aslıhan Köse ve Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şube Başkanı Dr. Ali Eminlatif eşlik ediyor.

Başkan Alinur Aktaş Batı Trakya ziyaretine Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu’nu ziyaret ederek başladı. Bir sure Başkonsolos ile görüşen Aktaş buradan Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif’i ziyaret etti. Müftü Şerif konuk Başkan ve heyet üyelerine Müftülüğün çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Müftü Şerif’i ziyaretinden sonra Gümülcine Türk Gençler Birliğine geçti. Burada kendisini GTGB Başkanı Sedat Hasan, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler (BTAYTD) Başkanı Dr. Hüseyin Baltacı, İskeçe Türk Birliği (İTB) Başkanı Ozan Ahmetoğlu, Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği (BTTÖB) Başkanı Aydın Ahmet, Batı Trakya Azınlığı Kültür ve Eğitim Şirketi (BAKEŞ) Başkanı Hüseyin Bostancı ve Batı Trakya İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (BİHLİMDER) Başkanı Mehmet Emin karşıladı.

Bursalı konuklar daha sonra Gümülcine’de merhum Dr. Sadık Ahmet’in mezarını ziyaret ederek dua okudular. Burada kendileri ile birlikte Sadık Ahmet’in eşi Işık Sadık Ahmet ve Dostluk Eşitlik Barış Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu da hazır bulundu. Konuk heyetin kabir ziyareti sırasında Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu, Muavin Konsolos Barış Çulha da katıldı.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz