Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BASIRLIKÖY HALKINDAN SU MAĞDURİYETİ ŞİKAYETİ

BASIRLIKÖY HALKINDAN SU MAĞDURİYETİ ŞİKAYETİ

15
0

Basırlıköylüler tarlalarını sulamak için yaptırdıkları sondajı kullanamadıklarından dolayı Kozlukebir belediye başkanı İbrahim Şerif yönetimine rahatsızlıklarını bildirdiler. Uzun bir zamandan beri çalışmayan sondajın kendilerine tahsis edilmesini talep ediyor. Bu vesileyle konuyu basın aracılığı ile de duyurmak amacıyla basına yazılı bir basın bildirisi gönderdiler.

Bildiri aynen şöyledir.

 

BASIN BİLDİRİSİ

On iki yıl önce dönemin Rodop Valiliği tarafından, Basırlıköylülerin sulamacılıkta kullanmaları için 165 metreden su çıkarabilen Pomona (sulama sistemi) oluşturulmuştur. Dönemin Sirkeli Belediyesi de kullanıma hazır hale getirip elektrik tesisatını tamamlamıştır.

 

Belediye seçimleri sonrası Kozlukebir Belediyesine gidilip Kozlukebir Belediye Başkanı Sayın İbrahim Şerif’in önerisiyle Pomona’nın kullanılması için Basırlıköylüler tarafından bir yönetimin oluşturulması istenmiştir. Basırlıköylüler de 9 Mayıs 2011 tarihinde suyu kullanabilecek 53 kişiyle bir seçim yapıp kendi aralarında aşağıdaki gibi görev paylaşımı yapmışlardır.

 

Mustafa Ali Ferat-Başkan

Mehmet İlyas-Başkan Yardımcısı

Ali Mustafa Mustafa-Kasadar

Şerif Şerif-Üye

Hasan Yakup-Üye

 

Görev dağılımını müteakiben Pomona (Sulama Sistemi) Yönetim Kurulu üyelerinin ve yönetiminin listesi Kozlukebir Belediyesi’ne teslim edilmiş olup kendilerine en yakın meclis toplantısından geçirilip hizmetlerine sunulacağı sözü verilmesine rağmen aradan onca meclis toplantısı geçmesine rağmen gündeme dahi alınmamıştır.

 

Sonuç itibarıyla verilen söz bugün itibarıyla yerine getirilememiştir. Geçim kaynağı çiftçiliğe dayanan ve yaz aylarında ihtiyaç duydukları suyu kullanamayan Basırlıköy halkı mağdur durumdadır. Ekonomik kaybı çok fazladır. Kamuoyuna duyurulur.

 

Basırlıköy Sulama Sistemi Başkanı

Ferat Mustafa Ali

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz