Ana Sayfa Yunanistan Haber Başbakanlık Maksimu’da Oruç Reis Toplantısı

Başbakanlık Maksimu’da Oruç Reis Toplantısı

6
0

Yunanistan’ın Başkenti Atina’da Başbakanlık konutu Maksimu’da bu gece Oruç Reis toplantısı yapıldı.

Atina’daki hükümet kaynaklarından elde edilen bilgilere göre bu gece saatlerinde Başbakanlık Maksimu konutunda kapalı kapılar ardında yapılan toplantıda, Oruç Reis’in Ege Denizi’nde Yunan karasuları dışındaki hareketlerinin Savunma Bakanı Panagiotopulos ve Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros tarafından detaylı bir şekilde Başbakan Miçotakis’e aktarıldığı belirtiliyor.

Elde edilen bilgilere göre, 31 Ocak 2020 Cuma sabahı saat 06:40 civarında Türkiye’ye ait sismik araştırma gemisi Oruç Reis’in Ege Denizi’nde Yunan karasularına yakın bir bölgede seyir halinde olduğu bilgisinin gelmesi üzerine, Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı’nın emri ile bölgedeki silahlı kuvvetlerin teyakkuza geçtiği belirtiliyor.

Savunma Bakanı Panagiotopulos ve Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros’un Başbakan Miçotakis’e gitmesinden önce Devlet Bakanı Yorgos Gerapetritis’in, Oruç Reis’in seyir durumunun hava şartlarından dolayı Yunan karasularına yakın bir bölgede bulunduğunu ilettiği belirtiliyor.

Αlpha 989 radyo istasyonuna konuşan Bakan Gerapetritis, Oruç Reis’in Türkiye’ye ait savaş gemileri veya herhangi bir savaş uçağı tarafından desteklenmediğini ve araştırma çalışmaları yapmak üzere duraklayarak deniz tabanına kablo indirmediğini, arama pozisyonu almadığını akardığı belirtiliyor. Bakan Gerapetritis, ayrıca Türk tarafı ile gerekli iletişim kanallarının açık olduğunu da söyledi.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz