Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BAŞBAKAN DAVUTOĞLU, ÇİPRAS’I KABUL ETTİ

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU, ÇİPRAS’I KABUL ETTİ

20
0

ABD‘nin New York kentinde bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu ikili temaslarını sürdürüyor.

ABD‘nin New York kentinde bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu ikili temaslarını sürdürüyor. Davutoğlu, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile de bir araya geldi. Görüşmede mülteci sorunu başta olmak üzere iki komşu ülke arasındaki ilişkiler ele alındı. Davutoğlu’nun Yunanistan Başbakanı Çipras’ı Türkiye’yi ziyaret etmesi için davet ettiği belirtildi. Çipras’ın da buna olumlu yanıt verdiği ifade edildi.

New York’ta Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’ın görüşmesinde, Suriyeli sığınmacıların yaşadıkları dramın önlenmesi için iki ülke arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi konusunda mutabık kalındı.

Bilindiği üzere Suriye’den kaçan sığınmacılar Türkiye’ye sığınıyor buradanda Yunanistan’a geçip Avrupa’ya ulaşmaya çalışıyor. Bu yolculukta bir çok can yok olup gidiyor.

ORTAK PROJELER ÜZERİNDE DURULDU

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre görüşmede, Suriyeli mültecilerin yaşadıkları dramın önlenmesi için yürütülebilecek ortak projeler üzerinde duruldu, gelecek dönemde iki ülke arasında bu hususta işbirliğinin geliştirilmesi konusunda mutabık kalındı.

KRİZ İÇİN DESTEK SÖZÜ

Türkiye ile Yunanistan arasındaki mevcut Yüksek Düzeyli İşbirliği mekanizmasının seçimden sonra devam ettirilmesi hususunda da görüş birliğine varılan görüşmede, Başbakan Davutoğlu, Yunanistan Başbakanı Çipras’a ülkesinin yaşadığı ekonomik krizin aşılması için Türkiye’nin her türlü desteğe hazır olduğunu ifade etti.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz