Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “BARIŞ KAZANACAK İNSANLIK KAZANACAK”

“BARIŞ KAZANACAK İNSANLIK KAZANACAK”

17
0

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, “Birileri düşmanlık yaymaya çalışıyor. Ancak barış kazanacak, insanlık kazanacak.” dedi.

Samsun İl Özel İdaresinin öncülğünde, Samsun Mübadele ve Balkan Türk Kültürü Araştırmaları Derneği işbirliği ile Türkiye’nin ilk göç temalı ‘Alaçam Mübadele Müzesi’ Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından açıldı. Helikopter ile Alaçam Stadyumu’na inen Bakan Ertuğrul Günay burada kendisini karşılayanlarla birlikte ilçe merkezine hareket etti. Burada yapımı tamamlanan Alaçam Mübadele Müzesi açılış törenine katılan Bakan Günay, yaptığı konuşmada, terörün kazanamayacağını söyledi.

Günay, şöyle konuştu:

“Türkiye’nin doğusunda, batısında hizmette, imkanda, adalette hiç bir eksiklik yapmamaya çalışıyoruz. Ama birileri milletimizi cahilliğe, bölmeye birbirine düşman haline getirmeye çalışıyorlar. İnşallah düşmanlık kazanmayacak, barış kazanacak, insanlık kazanacak, inşallah insanlık kazanacak.”

Konuşmaların ardından müzenin açılış kurdelesini Ertuğru Günay, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Mustafa Demir ve Samsun Milletvekili Ahmet Yeni kesti. Müzenin içini gezen Bakan Günay kendisinde gemilerden inen Türklerin olduğu eski resimleri müzeye vermek istediğini söyledi. Bunun üzerine Bakan Günay’a bir sürpriz yapan müze yetkilileri Mübdele ile Yunanistan’dan gemiyle gelen ve aralarında Ertuğrul Günay’ın dedesinin de resminin olduğu fotoğrafı hediye etti.

Müzenin kuruluş amacı, Yunanistan’dan Türkiye’ye ve Türkiye’den Yunanistan’a göç eden mübadiller ve onların 1. 2. ve 3. kuşak akrabaları için, karşılıklı göç ve öncesi kültürel ve folklorik yaşam öğelerini korumak, sergilemek ve gelecek kuşaklara aktarmak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz