Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BANDIRMA BELEDİYESİ’NİN YUNANİSTAN ZİYARETİ BAŞARILI GEÇTİ

BANDIRMA BELEDİYESİ’NİN YUNANİSTAN ZİYARETİ BAŞARILI GEÇTİ

16
0

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza’nın Yunanistan ziyareti verimli geçti. Başkan Dursun Mirza, CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça ve Belediye Başkan Vekili Erhan Elmastaş ile birlikte Gümülcine, Kavala, Taşoz adası ve Selanik’te temaslarda bulundu.

Ziyaretlerine ilk önce Gümülcine’den başlayan Başkan Mirza Gümülcine Türk Gençler Birliği ile başladı. Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Koray Hasan Başkan Mirza ve Milletvekili Namık Havutça’yı GTGB’de konuk etti ve Birliğin çalışmaları ve hukuki statüsü hakkında bilgi verdi.

Buradan Kavala’ya geçen Başkan Mirza önce Kavala Belediye Başkanı Kostas Simitçis ve ardından da Kavala Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Agelos Çaçulis’i ziyaret etti. Sıcak ve samimi bir ortamda geçen görüşmelerde Bandırma ve Kavala arasında “Kardeş Belediye” olma yolunda turizm, ticaret ve kültür alanında karşılıklı çalışmaların yapılması üzerine mutabık kalındı. Öyle ki Kavala bölgesinden Mübadele ile Bandırma’ya yerleşenlerin sayısı oldukça yüksek. Aynı şekilde Bandırma bölgesinden de Kavala’ya yerleşen Yunanlıların sayısı da ilk sıralarda yer alıyor.

Kavala Belediyesi’nde gerçekleşen görüşmeye yerel Yunan basınının ilgisi oldukça yoğundu. Yunanlı gazeteciler, Başkan Mirza’dan Kavala’ya Türk turistleri getirmesini talep ettiler. Görüşme sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Başkan Dursun Mirza, “sizlere Bandırma halkının selamlarını getirdim. Bandırma ile Kavala’yı geçmişten günümüze bağlayan birçok ortak yanları var. Kavala’dan Bandırma’ya, Bandırma’dan Kavala’ya Mübadele ile göç etmiş insanlarımız var. Biz de bu insanların izlerini sürüyoruz. Bandırma Yunanlı komşularımızı bekliyor. Aynı şekilde Bandırmalı vatandaşlarımız da atalarının doğup büyüdüğü Kavala bölgesini ziyaret etmek için sabırsızlıkla bekliyorlar. İşte bu sebeple de bizler bugün Kavala’da bulunuyoruz. Amacımız iki dost ülkede yaşayan insanları bir araya getirmek. İş adamlarımız ve ticaretle uğraşanların yollarını açmak için çalışmalarımıza başlamış bulunuyoruz. Bu vesileyle Kavala Belediyesi ve Kavala Sanayi ve Ticaret Odası ile konuşmaya geldik” dedi.

Kavala Belediye Başkanı Kostas Simitçis ve Kavala Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Agelos Çaçulis de yaptıkları açıklamalarında, Bandırma’ı yakından tanıdıklarını, Agelos Çaçulis’in bölgede sanayi alanında ortak bir yatırımı olduğunu, Kavala eski Belediye Başkanlarından Nikolaos Serdaroğlu’nun da Bandırmalis (Bandırmalı) olarak anıldığını belirttiler.

Kavala’daki temaslarını tamamlayan CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza ve Belediye Başkan Vekili Erhan Elmastaş Selanik’e giderek T.C. Selanik Başkonsolosu Tuğrul Biltekin’i ziyaret ettiler. Bu ziyaretin ardından Başkan ve heyet Yunanistan’dan ayrıldılar.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz