Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “BALKANLAR’DA BARIŞ, DEMOKRASİ VE UZLAŞMA İÇİN AVUKATLAR” İKİ YUNAN ASKERİ İÇİN HAREKETE...

“BALKANLAR’DA BARIŞ, DEMOKRASİ VE UZLAŞMA İÇİN AVUKATLAR” İKİ YUNAN ASKERİ İÇİN HAREKETE GEÇİYOR

20
0

“Balkanlar’da Barış, Demokrasi ve Uzlaşma için Avukatlar” kuruluşu Edirne’de tutuklu bulunan iki Yunan askeri için harekete geçiyor.

Temmuz ayı başlarında Selanik’te yeni oluşturulan “Balkanlar’da Barış, Demokrasi ve Uzlaşma için Avukatlar” kuruluşu Manolis Lamtzidis başkanlığında Edirne’de tutuklu bulunan iki Yunan askeri için harekete geçiyor. Şu an itibarıyla 36 üyesi bulunan kuruluşta Yunanistan, Sırbistan, Bulgaristan, Türkiye’den Avukatlar bulunuyor.

Selanik (Thessaloniki) Barosu eski Başkanı ve Kalamaria Belediyesi Meclis Başkan Yardımcısı olan Manolis Lamtzidis, iki asker ile ilgili harekete geçerek, “Balkanlar’da Barış, Demokrasi ve Uzlaşma için Avukatlar” kuruluşu olarak, Selanik Barosu ile de kardeş kuruluş olan Edirne Barosu’na bir mektup yazacak ve Edirne’de tutuklu bulunan iki Yunan asker hakkında tüm yasal yolların ve kamuoyunu harekete geçmesini talep edeceği belirtiliyor.

Ayrıca, Manolis Lamtzidis’in öncülüğünü yaptığı bu hareket hakkında Selanik’te bulunan Yunanistan Başbakanlık ofisinden bayan Notopulu ile de görüşerek iki Yunan askerin durumu ile ilgili yapılacak olan hamle hakkında bilgi verdiği belirtiliyor. Elde edinilen bilgilere göre bayan Notopulu’nun da bu girişimin önemine olumlu baktığı ifade ediliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz