Ana Sayfa Avrupa ve Balkanlar BALKAN TRENİ EDİRNE’DEN HAREKET ETTİ

BALKAN TRENİ EDİRNE’DEN HAREKET ETTİ

18
0

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen ‘Gençlik Treni Hareketlilik Projesi’nin ‘Balkan Treni’ ayağı, Türkiye’nin 81 ilinden gelen gençlerin katılımıyla Edirne Garı’ndan başladı. 6 vagonlu yataklı trende seyahat edecek olan gençler, 12 gün boyunca Balkanlar’da farklı 9 ülkeyi gezecek.

Gençlerin seyahat etmeleri, akranları ile tanışmaları ve kaynaşmalarını amaçlayan Balkan Treni, Edirne‘den hareket etti. Trenle Balkanlar’a doğru yola çıkan 120 genç, Osmanlı mirasını ve tarihini yerinde görme imkanı bulacak. Edirne’den hareket eden tren Bükreş, Budapeşte, Zagrep, Saraybosna, Belgrat, Üsküp ve Selanik gibi Balkanlar’ın en önemli başkentlerini gençlerle buluşturacak.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serhat Ocak, “Projenin iki ayağı var. 120 kız bugün hareket edecek olan trenle gidecek. 120 erkek grubu ise 26 Haziran tarihinde Edirne Garı’ndan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç‘la birlikte uğurlayacağız. Toplamda 240 gencimiz Balkanları görme şansı yakaladı. İnternet üzerinden 17 bin kişi başvuru yaptı. Gençlerimiz, 12 gün boyunca Balkanlar’da 9 ülkeyi ziyaret etme şansı bulacak. Edirne, Balkanlar’a açılan kapı olduğu için gençleri Edirne’den uğurlamanın gururunu yaşıyoruz. Gençler Balkanlar’a giderek ecdadımızın orada bırakmış olduğu eserleri görerek, onları canlı olarak yaşayacaklar. Bu da gençlerimize çok faydalı olacak” diye konuştu.

Proje ile Balkanlar’ı görme fırsatı bulan Şirin Bozdemir, “Projeyi duyduğum an hemen internetten başvurdum. Bu projeye dahil olduğum için çok mutluyum. Çoğu insan başvurdu ama onlara kısmet olamadı. Bize nasip olduğu için çok mutluyum. Tarih derslerimizde gördüğümüz birçok yeri Osmanlı Devleti’nden bize miras kalan yeri, güzellikleri orda görme imkanı bulacağız” dedi.

Balkan Treni’nde seyahat şansı kazanan Sinem Atay ise, “Arkadaşım sayesinde bu projeyi öğrendim. Ben yurt dışına çıkmayı çok seven biri olduğum için hemen başvurdum. Farklı ülkeler görmek, farklı kültürleri tanımak, farklı yapıları görmek, farklı yemekler tatmak benim çok ilgimi çekiyor” diye konuştu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz