Ana Sayfa Avrupa ve Balkanlar BALKAN-DER’DEN YUNANİSTAN EDİRNE KONSOLOSLOĞU’NA ZİYARET ETTİ

BALKAN-DER’DEN YUNANİSTAN EDİRNE KONSOLOSLOĞU’NA ZİYARET ETTİ

16
0

Balkanlar Sosyal, Kültürel, Ekonomik ve Akademik İşbirliği Derneği (BALKAN-DER) Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Yakar ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Yunanistan Edirne Konsolosu Katerina Varvariğu ziyaret etti.

Başkan Yardımcısı Tarık Altıerler, Sekreter Fatih İnce, Sayman Sertaç Gunisal, Üyeler Cafer Mustafa ve Gafurr Hoxha’nın hazır bulunduğu ziyarette Dernek Başkanı Kenan Yakar, Yunanistan Edirne Konsolosu Katerina Varvariğu’na dernek ve üyeleri hakkında ve yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Derneğin 1 yıl önce kurulduğunu anlatan Yakar, amaçlarının, Balkan ülkelerinden Edirne’ye gelip Trakya Üniversitesi’nde eğitim ve öğretim gören öğrencilerin sorunlarını çözmek, birlik, beraberlik, yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamak, ekonomik, eğitim, kültürel ve sosyal bütünleşmeyi sağlamak, Türkiye ile Balkan ülkeleri arasında dostluk, eğitim, kültür münasebetleri kurmak ve geliştirmek olduğunu söyledi.

Bu kapsamda Kasım ayında Balkan Tarihi konusunda panel veya konferans yapmayı planladıklarını ifade eden Yakar, “Bu konuda Balkan Tarihi Komisyonumuz çalışmalarını sürdürüyor. Bu konuda Trakya Üniversitede Öğretim Üyesi Prof. Dr. Engin Beksaç hocamız çalışmalarına devam ediyor. Sizlerden de bu konuda destek istiyoruz” dedi.

VİZE SORUNU

Kenan Yakar aynı zamanda Edirne Konsolosu Katerina Varvariğu’dan dernek üyelerine vize işlemleri konusunda kolaylıklar sağlanmasını istedi.

Yunanistan ve Türkiye arasındaki ekonomisinin canlanmasına destek olmak istediklerini ifade eden Yakar, “ Edirne ve Balkanlar arasında köprü vazifesi yapmak istiyoruz. Bu kapsamda da üyelerimize kısa süreli vizeler değil de uzun süreli vizelerin verilmesini talep ediyoruz” dedi.

Edirne Konsolosu Katerina Varvariğu da Yunanistan ile Türkiye arasındaki ekonomiyi ve kültürel işbirliğini artırmak amacıyla her türlü konuda yardımcı olmaya gayret göstereceklerini kaydetti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz