Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ”BALKAN COĞRAFYASI ÇANAKKALE’DE BULUŞUYOR”

”BALKAN COĞRAFYASI ÇANAKKALE’DE BULUŞUYOR”

14
0

Çanakkale Valiliği tarafından oluşturulan ”Balkan Coğrafyası Çanakkale’de Buluşuyor” Projesi kapsamında, Gelibolu Mevlevihanesi’nde düzenlenen Şeb-i Arus etkinliğine, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile bazı Balkan ülkelerinin bakan ve milletvekilleri de katılacak.

Çanakkale Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, 22 Aralık’taki etkinliğe katılmak için kente gelecek olan Arınç, ilk olarak Çanakkale Valiliği’ni ziyaret edecek. Arınç, ardından Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ni (ÇOMÜ) ziyaret edip, İlahiyat Fakültesi’nin temel atma törenine katılacak.

Çanakkale Düşünce Platformu’nun açılışını gerçekleştirecek olan Arınç, AK Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret edecek. Daha sonra Lapseki ilçesine giderek Gazi Süleyman Paşa Camisi’ni gezecek olan Arınç, akşam yemeğinde Şeb-i Arus etkinliğine katılacak konuklarla bir araya gelecek.

Arınç, Gelibolu Atatürk Kültür Merkezi’nde mimar Oğuz Uğraş’ın ”Aşk ile Hu” adlı fotoğraf sergisinin açılışına katılıp, Gelibolu Mevlevihanesi’nde düzenlenen Şeb-i Arus programına iştirak edecek.

Gelibolu Mevlevihanesi’nde düzenlenen etkinliğe, Sırbistan Devlet Bakanı Sulejman Ugljanin, Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Bakan Mahir Yağcılar, Kırım Tatar Milli Meclis Başkanı Mustafa Abdülmecit Kırımoğlu, T.C. Gümülcine Başkonsolosu Osman İlhan Şener, Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, İskeçe Müftüsü Ahmet Mete, Bulgaristan Müslümanları Baş Müftüsü Mustafa Aliş Hacı, Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Partisi Genel Başkanı Ahmet Doğan, Mostar Müftüsü Seid Smaykic ile çok sayıda milletvekili, üst düzey yönetici ile davetli de katılacak. Etkinliğe TEK RUMELİ Televizyonu’nda yayınlanan “İSTİKAMET BALKANLAR” televizyon programı yapımcıları Gökhan Tuzladan ve İlhan Tahsin katılacak. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz