Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BAL-GÖÇ DERNEK BAŞKANI YÜKSEL ÖZKAN VE BERABERİNDEKİLER BATI TRAKYA’YI ZİYARET ETTİ

BAL-GÖÇ DERNEK BAŞKANI YÜKSEL ÖZKAN VE BERABERİNDEKİLER BATI TRAKYA’YI ZİYARET ETTİ

11
0

Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (BAL-GÖÇ) Başkanı ve Balkan Türkleri Göçmen ve Mülteci Dernekleri Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Yüksel Özkan ve beraberindeki heyet, Selanik’te Ulu Önder Atatürk’ü 74. Ölüm yıldönümünde anmak üzere 9 Kasım 2012 tarihinde Batı Trakya’yı ziyaret ettiler. Dernek Başkanı Yüksel Özkan, Gümülcine’de faaliyetlerinin sürdüren Gümülcine Türk Gençler Birliği’ni ziyaret ederek Birlik Başkanı Koray Hasan ve diğer üyeler ile karşılıklı görüş alış verişinde bulundular.

Son günlerde G.T.G.B’de yaşanan sıkıntılarla ilgili Birlik gazetesine önemli açıklamalarda bulunan Yüksel Özkan; bu birlikte yaşanan ayrımcılığın uzun yıllardan beri bir Avrupa Birliği üye ülkesi olan Yunanistan’a yakışmadığını belirtti.

“Batı Trakya’da yaşayan Türklerinin azınlığın haklarının bu şekilde çiğnenmesi, gasp edilmesi ve AB’nin üye ülkesinin bunu yapması çok düşündürücüdür”

BAL-GÖÇ Denek Başkanı Yüksek Özkan açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bu gün bizler de bir sivil toplum kuruluşu olarak bu derneğin büfesinde yaşanan sıkıntıları büyük bir üzüntü içersinde öğrenmiş bulunuyoruz. Bu tarihte şöyle vurgulanır; Yunanistan, demokrasinin beşiği olarak geçer. 

Bu son gelişmeler çok şaşırtıcı, üstelik Yunanistan yaklaşık 30 yıldır, bir AB ülkesi. AB’nin standartlarının çiğnenmesi çok düşündürücü. Diğer AB ülkelerinin bu olaya seyirci kalması, inanın çok şaşırtıcı. Burada köklü geçmişi olan ve ülkemizin Türkiye’nin de burada yaşayan Azınlığın bir garantörlüğü olmasına rağmen  Lozan Antlaşması’ndan bu yana Yunanı, Müslümanı, Bulgarı, Türk’ü barış içinde yüzyıllarca beraber yaşamıştır. Savaş dönemlerinde bu halklar birbirlerine savaş açmış ve birbirlerinin yok etmeye çalışmışlardır. Düşman da Türk Müslüman olmuştur.

Bu bölgelerde Türklere ve Müslümanlara ciddi katliamlar yapılmıştır. Bunu söylereken Hıristiyan halk da sıkıntı yaşamıştır. Bunu da göz ardı etmemek gerekir. Batı Trakya’da yaşayan Türklerinin azınlığın haklarının bu şekilde çiğnenmesi, gasp edilmesi ve AB’nin üye ülkesinin bunu yapması çok düşündürücüdür.

Bizim endişemiz Balkan yarımadasındaki yaşanan barışa vurulan bir baltadır diye düşünüyorum. Bizler sivil toplum örgütleri olarak sizlerin yanındayız. Sizlerin uluslar arası platformlarda sözcünüz olmaya devam edeceğiz. Çünkü sizlerin davası haklı bir davadır. Bizim kimliğimiz Türk ve Türk olarak yaşamak istiyoruz. Bu topraklarda sadık birer Yunan vatandaşı olarak yaşamak. Son olarak bütün bu yapılan baskılar son derece düşündürücü ve kabul edilemez diye düşünüyorum.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz