Ana Sayfa Yunanistan Haber Bakoyanni Dedeağaç’ta Temaslarda Bulundu, Kışla Konusunda Vatandaşları Yatıştırdı

Bakoyanni Dedeağaç’ta Temaslarda Bulundu, Kışla Konusunda Vatandaşları Yatıştırdı

2
0

Trakya Kalkınma Komisyonu Başkanı Dora Bakoyanni 3 günlük Batı Trakya ziyaretine Dedeağaç limanından başladı. 25 Eylül Cuma günü Atina’dan Dedeağaç’a gelen Komisyon Başkanı Bakoyanni’yi Dedeağaç Liman müdürlüğüne gelişinde Liman müdürü Konstantinos Hacimihail ve idari danışman Konstantinos Hacikonstantinu karşıladı. Burada yapılan toplantıda yetkililer Bakoyanni’ye, Dedeağaç Limanı’nın geliştirilmesi ve onu destekleyen altyapılar aracılığıyla bölgenin kalkınma perspektifinin ve güvenliğinin güvence altına alınması hakkında bilgi verdiler. Toplantıya Trakya Kalkınma Komisyonu üyeleri Evros milletvekilleri Hristos Dermencopulos, Tasos Dimoshakis, Stavros Keleçis, Natasa Gara ve Yannis Delis katıldı.

Toplantı esnasında bir değerlendirme yapan Bakoyanni, “Aleksandrupolis (Dedeağaç) limanı Trakya’nın en büyük kalkınma kolu olduğu kesindir ve limanın desteklenmesi ilk önceliklerimizden biri ve tabi ki ihtiyaç duyulan gerekli altyapının tamamlanmasıdır” dedi.

“Silahlı Kuvvetlere ve önerilerine güveniyoruz.”

Buradan ikinci durağı olan Evros Sanayi ve Ticaret Odası’na geçen Bakoyanni’yi dışarıda yaklaşık 200 kişilik bir vatandaş grubu bekliyordu. Sebebi ise Koyunyeri (Provatonas) köyünde “DELAGRAMMATİKA” askeri kışlasında konuşlu olan 7. Mekanize Tugay’ın taşınmasına tepkilerini getirmek üzere toplanmışlardı. İçlerinden 9 kişilik bir heyet kısa süreliğine Bakoyanni ile görüştü ve kışlanın taşınmamasına yönelik taleplerini kendisine ilettiler.

Bunun üzerine söz alan Dora Bakoyanni Sofulu Belediye Başkanı Panagiotis Kalakikos’un da bulunduğu temsilcilere şu ifadelerle hitap etti: “Bu hükümetin kanıtladığını biliyorsunuz, Evros’u tüm gücüyle destekliyor. Bunu kanıtladı ve şu anda aynı şeyi ve aslında çok daha büyük bir yoğunlukla desteklemeye devam edecek. Kışlalar kalıyor, daha fazla insan takviye edilecek. Asıl değişiklik yapıdaki idari nitelikte. Silahlı Kuvvetlere ve önerilerine güveniyoruz.” Dedi.

Son olarak Bakoyanni, önümüzdeki 15 gün içinde Milli Savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos ve Genelkurmay Başkanı Korgeneral Konstantinos Floros’un Koyunyeri (Provatonas) köyünde bulunan 7. Mekanize Tugayı’na gelerek yakından ve resmi olarak bilgilendirme yapacakları bilgisini de verdi.

Ticaret Odası’nı ziyaret

Evros Sanayi ve Ticaret Odası’na geçen Bakoyanni burada Oda Başkanı Hristodulos Topsidis ve yönetim kurulu üyeleriyle yapılan toplantıya katıldı. Toplantı sonrası bir değerlendirme yapan Bakoyanni şunları dile getirdi:

“Başbakan bize altı ay süre verdi”

“Burada Trakya Kalkınma Komisyonu partiler arası üyelere derinlemesine bir brifing verildi. Brifinkte bölgedeki ekonomik durumun iyileştirilmesi konusunda önemli konulara değinildi. Başbakan bize altı ay süre verdi. Karşılama yapmanız açısından söylüyorum, bir önceki Komisyon iki yıl yapmıştı. Bu yüzden çok sıkı bir programımız var. Nedeni açıktır. Başbakan, eğer mümkünse, ekonomik ve kurumsal düzeyde hedefler hiyerarşisine sahip tüm siyasi güçler tarafından desteklenen bir sonuç istiyor. Bunu, altı ayda tamamlamak için çabamız olacak. Tüm üyelere, tüm Komisyon Üyelerine açık olan teklif sunmak isteyen organlarla koronavirüs sorunundan dolayı yakından görüşmeler olamazsa da çevrimiçi olmamız gerekecek. Öncelik verilen verileri toplamak için Bakanlıklarla birlikte çalışan, biri mali konular diğeri kurumlar için olmak üzere iki çalışma grubu bulunmaktadır. Tabii ki bu altı aylık dönem sürecinde Komisyona ulaşan ve çözebileceğimiz bazı sorunlar varsa eğer Komisyonun çalışma raporu sonucunu beklemeyeceğiz, ne zaman ve ne şekilde olursa olsun çözeceğiz.”

Sırasıyla söz alan Hristodulos Topsidis ise partiler arası oluşturulan Trakya Kalkınma Komisyonu’na inadığını dile getirdi ve Koronavirüs sonrasında bölgedeki sınır kapılarının açılmasıyla ilgili komşu ülkelere (Türkiye, Bulgaristan) alışverişe gidenler konusunun ciddi anlamda ele alınması gerektiğini söyledi.

Bakoyanni bugün Rodop iline geçti ve bölgede temaslarda bulunacak. Kozlukebir Belediye Başkanı ve Gümülcine Vakıf İdaresi Başkanı haricinde Azınlığın diğer kurum ve kuruluşlarından kimse ile görüşmemesi Trakya Kalkınma Komisyonu’nun bölgeye yaptığı ilk ziyaretin tutanaklarına bir eksi olarak kayıtlara geçti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz