Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BAKOYANNİ: “ÜLKENİN KURTULMASI İÇİN ULUSAL KURTULUŞ HÜKÜMETİ KURULMALIDIR”

BAKOYANNİ: “ÜLKENİN KURTULMASI İÇİN ULUSAL KURTULUŞ HÜKÜMETİ KURULMALIDIR”

20
0

Dimokratiki Simmahia (DİSİ) Partisi Genel Başkanı Dora Bakoyanni 25 Haziran Cumartesi günü partisinin merkez kurulunda yaptığı konuşmada, hükümetteki PASOK ve ana muhalafetteki Nea Dimokratia (ND) partilerinin kurmaylarına ulusal kurtuluş hükümeti kurulması için çağrıda bulundu.

Hükümeti, sorunun büyüklüğünü fark edememekle ve iyi bir yönetim sergileyememekle suçlayan Bakoyanni, ülkenin en büyük kâbusu yaşadığını söyledi.

 

Hükümetin çalışamaz hâle geldiğini savunan Bakoyanni, partisinin tabanında bile güvenini kaybetmiş olan bir PASOK’un parlamentoda bile kendi içinde çoğunluğunu sağlayamayacak durumda olduğunu belirtti.

Anamuhalefet partisi ND’ye de yüklenen Bakoyanni, ND kurmaylarının ülkeyi her geçen gün daha derin bir çıkmaza doğru sürüklediğini söyledi.

ND kurmaylarının PASOK partisinin 1981’deki durumuna düştüğünü belirten Bakoyanni, Avrupa karşıtı söylemler ve sloganlara yatırım yapmanın ülkeye hiçbir fayda sağlamayacağını vurguladı.

 

Bakoyanni ayrıca, Yunanistan’ın tahammül sınırlarını zorlayan ekonomik koşullarda bulunmasının nedenini “zayıf iradeli ve talihsiz” mevcut siyasasî liderlere bağladı.

“Yunanistan daha önce kriz yaşarken babalarımızın, dedelerimizin yaptıklarını yapmak için bizim nesilde cesaret yok!” diyen DİSİ lideri, “Kimse tek başına bu siyaseti yapamaz. PASOK ve ND’nin birlikte hareket etme fırsatını kaybettik.” dedi.

Konuşmasında, haftasonu olsa bile, Yunanistan’ın geleceği adına bir kez daha ulusal kurtuluş hükümeti kurulması çağrısını yineleyen Bakoyanni, ülkenin mevcut durumda her geçen gün daha derin bir çıkmaza doğru sürüklediğini söyledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz