Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BAKOYANNİ: “KIBRIS’TA MUHAKKAK BİR ÇÖZÜME İHTİYAÇ DUYMAKTAYIZ”

BAKOYANNİ: “KIBRIS’TA MUHAKKAK BİR ÇÖZÜME İHTİYAÇ DUYMAKTAYIZ”

12
0

Yunanistan Eski Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni, Kıbrıs sorunun çözünümün beraberinde adanın enerji kaynaklarına ilişkin sorunların da çözümlenmesine katkıda bulunabileceğine belirterek, “Kıbrıs’ta muhakkak bir çözüme ihtiyaç duymaktayız. Bu doğalgaz için gereken işbirliği için de bir çözüm olacaktır” dedi.

16. Avrasya Ekonomi Zirvesi’nde Enerji Paneli’nde konuşan Bakoyanni, yakın zamanda Güney Kıbrıs açıklarındaki bulunan doğalgaz rezervlerinin geleceğine ilişkin, “Bakın, Türk kamuoyuna her zaman şöyle seslendim; Kıbrıs’ta muhakkak bir çözüme ihtiyaç duymaktayız. Bu doğalgaz için gereken işbirliği için de bir çözüm olacaktır. Şu anda bir çözüme ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.

Konuşmasında “işbirliği” vurgusu yapan Bakoyanni, “Belki şu anda bile aranızda artık Avrupa’ya ihtiyacınız olmadığını düşünenleriniz var. Avrupa’ya ihtiyacınız var, Avrupa’nın da Türkiye’ye ihtiyacı var. Kıbrıs’taki Rumlar ve Türkler ancak birlikte refaha ulaşabilirler. Kıbrıs meselesinin özü budur” ifadelerini kullandı.

Güney Kıbrıs’ın Doğu Akdeniz’de Kıbrıs adası açıklarında yürüttüğü doğalgaz arama ve çıkarma girişiminin uluslararası hukuka uygun olduğunu iddia eden Bakoyanni, “Şu anda çok açık bir şekilde Kıbrıs uluslararası hukuka da uygun olarak çalışıyor. Farklı firmalar bu konuda arama yapıyor. Firmalar faaliyetlerini sürdürmekteler. Hiç şüphesiz ki, Güney Kıbrıs Avrupa Birliği’nin bir parçası… Dolayısıyla bunlar Avrupa Birliği’nin de rezervleri. Biz Kıbrıs konusunda gereken çözümün mümkün olan en kısa sürede bulunmasını istiyoruz ki gelişmeler daha da olumlu olsun” şeklinde konuştu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz