Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BAŞKONSOLOS TUĞRUL BİLTEKİN’DEN YUNAN GİRİŞİMCİLERE DAVET

BAŞKONSOLOS TUĞRUL BİLTEKİN’DEN YUNAN GİRİŞİMCİLERE DAVET

13
0

Kuzey Yunanistan Yunan-Türk Ticaret Odası, Kuzey Yunanistan İhracatçılar Birliği (SEVE) ve ICBS Thessaloniki Business College 27 Mart 2012 tarihinde anılan kolejin kongre merkezinde “Karlı İhracat” konulu bir panel gerçekleştirdi.

 

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Genel Sekreter Yardımcısı Gökhan Mutcalı ve TUSKON Yönetim Kurulu Üyesi Abdülkadir

Kahraman’ın da davetli olduğu panele ICBS Thessaloniki Business College öğrencileri ve bölgedeki, ayrıca bazı Batı Trakyalı iş çevreleri temsilcileri büyük ilgi gösterdi ve kongre merkezini tamamen doldurdu.

 

T.C.Selanik Başkonsolosu Tuğrul Biltekin konuşmasında, Türkiye’deki güncel ekonomik gelişmelerini vurgulayarak, ICBS Thessaloniki Business College öğrencileri ile Yunan işadamları ve girişimcileri Türkiye hakkında açık fikirli olmaya ve ülkenin sunduğu imkanları öğrenerek, karşılıklı yatırım ve işbirliğine davet etti.

 

TUSKON Yönetim Kurulu Üyesi Abdülkadir Kahraman, “Business Community NGO’s and TUSKON” konulu bir sunum gerçekleştirerek, TUSKON’un yapısı ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.

 

Panelde ayrıca, ICBS Thessaloniki Business College Başkanı Rigas Tzelepoglou, ICBS Thessaloniki Business College Akademik Müdürü Christos Malavakis, 1998 yılından beri “Voulis” oto yıkama ürünleriyle Türkiye piyasasında faaliyet gösteren Kuzey Yunanistan İhracatçılar Birliği Genel Sekreteri ve Voulis Chemicals A.Ş. Başkanı Gedeon Voulis ve Kuzey Yunanistan Yunan Türk Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Dimitrios Simeonidis dışa yöneliklik ve karlı, rekabetçi ve sürdürülebilir ihracat konusunda birer konuşma yaptılar.

 

Etkinlik sırasında yapılan konuşmalarda Türkiye’nin ekonomik alanda sonuç almaya yönelik çalışma azmi ve Yunanistan’daki benzerlerine nazaran çok daha az kaynakla büyük adımlar attığı yorumlanan TUSKON’un faaliyetleri takdir topladı.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz