Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BAŞKONSOLOS TUĞRUL BİLTEKİN YUNANLI MAKAMLAR TARAFINDAN SEVGİ VE SAYGIYLA KARŞILANIYOR

BAŞKONSOLOS TUĞRUL BİLTEKİN YUNANLI MAKAMLAR TARAFINDAN SEVGİ VE SAYGIYLA KARŞILANIYOR

17
0

Türkiye Cumhuriyeti’nin Selanik Başkonsolosu Tuğrul Biltekin, görev bölgesindeki tüm şehirlerde Yunanlı makamlarca saygı ve sevgiyle karşılanıyor. Özellikle turizm ve Yunanlı sanayiciler vedeğişik branşlardaki işadamlarına yönelik yaptığı çalışmalarla herkesin beğenisini toplamaya devam ediyor.

T.C. Selanik Başkonsolosu Tuğrul Biltekin 13 Aralık 2013 tarihinde Selanik Belediye Başkanı Yannis Boutaris’i ziyaret etti. Görüşmede, çevre konularından sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Andreas Kourakis, Belediye Başkanı Boutaris’in dış ilişkilerden sorumlu Özel Danışmanı Leonidas Makris, turizm ve kültür konularından sorumlu Özel Danışmanı Eleni Sotiriou, Selanik Belediyesi Teknik Hizmetler Dairesi Müdürü Dimitris Kambalambidis ve Selanik Belediyesi Şehir Planlaması ve Mimari İncelemeler Müdürü Sofia Manolidou da hazır bulundu.

Görüşmede Belediye Başkanı Boutaris’le, AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın 8 Ekim 2013 tarihinde Selanik’e yaptığı ziyaret sırasında gündeme gelen hususlarda bundan sonra atılabilecek adımlar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Başkonsolos Biltekin, Atatürk Evi’nin yeniden ziyarete açılmasından sonra 16 Ağustos 2013 tarihinden bu yana yaklaşık 50.000 ziyaretçinin geldiğini, Kurban Bayramı, 29 Ekim ve 10 Kasım’da binlerce vatandaşın Atatürk Evi’ni ziyaret ettiğini, Başkonsolosluğun talebine binaen alınan kapsamlı tedbirler sayesinde Türk vatandaşların Selanik ziyaretlerini huzurlu şekilde yaptıklarını söyledi ve Türk vatandaşları için bu gibi önemli günlerde Selanik Belediyesi tarafından gerekli desteğin sağlanmasına devam edileceğine inandığını ifade etti. Ayrıca, Belediye tarafından hazırlanan Atatürk Evi çevre düzenlemesi hakkında fikir teatisinde bulunuldu.

 

BAŞKONSOLOS BİLTEKİN’İN METROPOLİT İOANNIS‘İ ZİYARETİ

T.C. Selanik Başkonsolosu Tuğrul Biltekin, Başkonsolosluğun 29 Ekim resepsiyonuna katılan ve Fener Rum Patriği Bartholomeos’un 19–27 Ekim 2013 tarihlerinde gerçekleştirdiği Selanik ziyareti sırasında kentte düzenlen etkinliklerde kendisiyle sıkça görüşme fırsatı bulan Langada, Litis ve Rentinis Metropoliti Ioannis’e 10 Aralık 2013 tarihinde nezaket ziyaretinde bulundu. Başkonsolos Biltekin’in bu anlamlı ziyareti ve bölgeye yönelik turizm alanında yapılan işbirliğinden ötürü Mitropolit’in kendisine teşekkür ettiği belirtiliyor. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz