Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BAŞKONSOLOS TUĞRUL BİLTEKİN KILKIŞ BÖLGESİNİ ZİYARETİ

BAŞKONSOLOS TUĞRUL BİLTEKİN KILKIŞ BÖLGESİNİ ZİYARETİ

12
0

T.C. Selanik Başkonsolosu Tuğrul Biltekin ve Ticaret Ataşesi Kemal Sinan Tüzün, sanayi ve ticaret alanında Kuzey Yunanistan’ın en gelişmiş bölgelerinden birini teşkil eden ve Yunanistan’da tamamıyla özerk bir idari yapıya sahip tek Organize Sanayi Bölgesi’ni barındıran Kılkış vilayetinin idari merkezi Kılkış kentini 9 Ocak 2013 tarihinde ziyaret ettiler.

Kılkış bölgesi Orta Makedonya Bölge Başkan Yardımcısı Hristos Gountenoudis 

Ziyaret kapsamında, Kılkış bölgesinden sorumlu Orta Makedonya Bölge Başkan Yardımcısı Hristos Gountenoudis, Kılkış Belediye Başkanı Evangelos Balaskas ve Kılkış (Ticaret, Sanayi, Turizm ve Meslek) Odası Başkanı Pavlos Tonikidis ile makamlarında görüşmeler yapıldı.

Başkonsolos Biltekin yaptığı görüşmelerde Türkiye’nin ekonomisi hakkında bilgi verdi. Sayın Biltekin Türk işadamlarının bölgede Yunanlı işadamlarıyla ortak yatırımlar yapmaları hususunda, ayrıca Türk vatandaşlarına vize uygulamasının kaldırılması konusunda destek istedi. T.C. Selanik Başkonsolosluğun çalışmalarını özetleyerek, ticari, kültürel ve turizm işbirliği imkanları anlattı.

Başkonsolos Biltekin’le görüşen bölgedeki makamların yetkilileri, Osmanlı döneminde bölgede yaşayan çoğunluğun Müslüman olduğunu, nüfus mübadelesi sonrasında Kılkış iline Türkiye’nin her bölgesinden Rumların yerleştiğini ve bu nedenle ortak kültürel yönlerin mevcut olduğunu belirttiler, Türklerin bölgeden göç ederek terk etmek zorunda kaldıkları evlerin bazı köylerde hala ayakta olduğunu, Yunanlıların Türkiye’ye giderek dedelerinin evlerini ziyaret ettikleri gibi Türklerin de bu bölgeye gelmelerini arzu ettiklerini ifade ettiler. Yetkiler, 2013 yılında “Kılkış’ın Bulgarlardan alınışının 100. yıldönümü” etkinliklerinin düzenleneceğini, sözkonusu etkinliklere Türkiye’den de katılım olmasını istediklerini belirttiler.

Kılkış Odası Başkanı Tonikidis

Görüşmelerden sonra Başkonsolos Biltekin ve Ticaret Ataşesi Tüzün, Kılkış Odası Başkanı Tonikidis ile birlikte Kılkış Organize Sanayi Bölgesi ziyaret ettiler. Bu çerçevede düzenlenen toplantıda Kılkış Organize Sanayi Bölgesi İdare ve İşletme Kuruluşu A.Ş. (DI.VI.PE.K S.A.) Başkanı Vasilis Sergiannidis, yönetim kurulu üyeleri ve sanayi bölgesinde faaliyet gösteren işadamlarıyla görüş alışverişinde bulundular.

Kılkış Organize Sanayi Bölgesi 

DI.VI.PE.K S.A. ile yapılan toplantı sonrasında Başkonsolos Biltekin ve Ticaret Ataşesi Tüzün, Kılkış Organize Sanayi Bölgesi’nde yerleşik olan, esasen organize sanayi bölgesinin büyük bir bölümünü teşkil eden ve Türkiye’de de faaliyet gösteren “Alumil” ve “Kleemann” fabrikalarıni ziyaret ettiler, bu kapsamda Alumil’in sahibi Yorgos Milonas, Kleemann’ın Genel Müdürü Nikos Koukountzos ve Kleemann’ın Ticaret ve Uluslararası Satışlar Müdürü George Moschovakis ile görüştüler.

Başkonsolos Biltekin ve Ticaret Ataşesi Tüzün’in Kılkış ziyaretine bölgedeki basın büyük ilgi gösterdi ve ziyareti başından sonuna takip etti. Ziyaret, olumlu bir atmosferde gerçeleşti ve bölgede memnuniyetle karşılandı. Bunun çarpıcı bir örneği, Başkonsolosluğun aracanda dalgalanan Türk bayrağını gören yaşlı bir çiftçinin Ticaret Odası’na gitmesi, sade bir vatandaş olarak Başkonsolos Biltekin ve Ticaret Ataşesi Tüzün’e hoş geldiniz demek için toplantıya katılması oldu.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz