Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BAŞKONSOLOS SARNIÇ YUNANLI ODA BAŞKANLARIYLA ÇORLU AVRUPA SERBEST BÖLGESİNİ ZİYARET ETTİ

BAŞKONSOLOS SARNIÇ YUNANLI ODA BAŞKANLARIYLA ÇORLU AVRUPA SERBEST BÖLGESİNİ ZİYARET ETTİ

9
0

Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Mustafa Sarnıç başkanlığındaki bir heyet 20 Ocak 2012 tarihinde Çorlu Avrupa Serbest Bölgesi’ne (ASB) bir gezi düzenledi.

Toplam 28 kişilik heyet, Rodop PASOK Milletvekili Ahmet Hacıosman, Merkezi Dedeağaç’ta bulunan Trakya Finans Forumu Başkanı bayan Katerina Karayianni, Dedeağaç, Rodop, İskeçe, Kavala ve Drama Ticaret ve Sanayi Odaları Başkanları ve yöneticileri ve özel sektör temsilcisi işadamlarından oluşuyordu.

ASB Yönetimi yarafından heyet onuruna verilen öğle yemeğinin ardından ASB Kurumsal İlişkiler ve İş Geliştirme Direktörü Cüneyt Çalık, serbest bölgeleri ve ASB’yi tanıtan bir sunum gerçekleştirdi. Soru-cevap faslının ardından hep birlikte bölge gezisi yapıldı ve iki fabrika ziyareti gerçekleştirildi.

Bu ziyaretten ciddi anlamda olumlu yönden etkilenen Trakya Finans Forumu Başkanı bayan Katerina Karayianni ve Oda başkanları ve beraberindeki işadamları, en kısa zamanda yine bu tür bir gezinin daha geniş kapsamlı bir biçimde yapılması gerekliliğini belirtti.

Başkonsolos Mustafa Sarnıç, Avrupa’ya açılan bu geniş bölgenin, Türkiye, Bulgaristan ve Yunanistan gibi iyi komşuluk ilişkileri bulunan ülkelerin bu tür karşılıklı ziyaretlerle daha fazla kazanımlar elde edilmesinde yapıcı bir rol oynayacağını belirtti.

 

Başkonsolos Mustafa Sarnıç, “sorumluluk bölgem olan Doğu Makedonya-Trakya bölgesindeki Oda başkanları ve sanayicilerle birlikte ve ayrıca uzun zamandan beri Trakya’nın ekonomik açıdan kalkınması açısından olumlu yönde çalışmalar yürüten Trakya Finans Forumu Başkanı bayan Katerina Karayianni’nin Çorlu Avrupa Serbest Bölgesi’ni ziyaret etmelerini çok olumlu bir gelişme olarak görüyorum. Bu tür ziyaretlerin bölge ülkelerine katkılarının olacağını ümit ediyorum. Türkiye’nin en önemli gelir kaynaklarından biri olan Çorlu Avrupa Serbest Bölgesi’nin komşu ülkelere örnek teşkil edeceğini umuyorum.” Dedi.

 

Türkiye’nin en büyük özel serbest bölgelerinden biri olan Avrupa Serbest Bölgesi, sanayi merkezi Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde, 2.000.000 m2‘lik bir alan üzerinde faliyet gösteriyor.

Çorlu ve civarı, coğrafi konumu nedeniyle sanayinin yoğunlaştığı ve endüstri kültürünün oluştuğu, İstanbul, Kocaeli, Bursa ile beraber Türkiye sanayisinde önemli bir yer edinmiştir. ASB Türkiye’nin en büyük sanayi ve ticaret kenti olan İstanbul’a sadece 1 saat mesafede olup, ana ulaşım ağlarının hemen üzerindedir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz