Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “BAŞKONSOLOS MUSTAFA SARNIÇ YİNE HEDEFTE”

“BAŞKONSOLOS MUSTAFA SARNIÇ YİNE HEDEFTE”

19
0

Kosova’daki görevinden ayrıldıktan sonra Batı Trakya’ya gelen Başkonsolos Mustafa Sarnıç hedef olmaya devam ediyor.

Geldiği günden bu yana acımasızca ve asılsız uydurmaca planlarla Yunan basının hedefi haline gelen Başkonsolos Sarnıç, bu defasında “Stoxos” gazetesinin hedefinde gösterildi. 4 Ağustos 2011 Perşembe günü yayımlanan gazete, başsayfadan verdiği haberde, “Se Vlepoume” (seni görüyoruz, gözlerimiz üzerinde) anlamına gelen haber yayımladı. Gazete, T.C. Gümülcine Başkonsolosu Mustafa Sarnıç’ın zırhlı Mercedes marka cip aracını seyir halindeyken İskeçe yollarında görüntülemiş ve gazetenin baş sayfasına koymuş. Haberde, “Komotini (Gümülcine) Türk Konsolosu bu zırhlı araçla Trakya’da harman dövüyor, adım adım dolaşıyor” diyerek hedef göstermiş.

 

Son dönemlerde Gümülcine’de yayımlanan bazı Yunan gazeteleri saldırılarına yoğun bir şekilde devam ederken, asılsız dedikodu ve haberler yayarak Türkiye Cumhuriyeti diplomatını yıpratmaya çalıştıkları net bir şekilde görülüyor.

Oysa geldiği günden beri Türk-Yunan dostluğunun gelişmesi için, iki ülke arasında Yunanlı işadamlarının Türk işadamlarıyla birlikte ortak yatırımlar yapmaları için büyük çaba sarfeden Başkonsolos Sarnıç, bunlara aldırış etmeden T.C. Başbakanı sn. Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı sn. Ahmet Davutoğlu’nun Yunanistan’la ilişkilere verdiği önemi göz önünde bulundurarak Kavala, Drama, Dedeaüaç ve Gümülcine’de çeşitli kurum ve kuruluşları, hatta Yunanlı Oda başkanları ve işadamlarını defalarca ziyaret etmiş ve etmektedir.

 

İskeçe’nin dağlık kolu ve ova bölgesinde, Gümülcine’nin dağlık ve ova köylerinde Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığının gerçekleştirdiği dini törenler hatimler vs. davet üzerine katılıyor olması, Ramazan ayı dolayısıyla iftarlara davetlere icabet etmesinden dolayı bir avuç Yunan basını tarafından hedef olarak gösterilmeye devam ediyor.

 

Birlik gazetesinin başarılı bir gazetecilik yaparak haberin kaynağına bizzat giderek Başkonsolos Mustafa Sarnıç’ın hemen hemen tüm ziyaretlerini yakından takip ettiği üzere, Dedeağaç, Kavala, Drama’da bulunan kurum ve kuruluşların kendisine yönelik davranışları gerçekten görülmeye değer.

 

Birlik gazetesi olarak Yunan basınına bir tavsiyemiz var. Kırın bu ayrımcılık ve korku zincirlerini, iki ülkenin diplomatlarını hedef değil, yarınların, güzel geleceğin, Türk ve Yunan halkı için yorulmaz savunucuları olarak görün. Bakın o zaman sizlerde rahatlayacaksınız. Belki gazeteleriniz çok satmayacak, tirajınız düşecek ama olsun, bu iki dost, kardeş halk için, çocuklarımız için iyi olacak.

İlhan Tahsin Ahmet

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz