Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BAŞKONSOLOS MURAT ÖMEROĞLU İSKEÇE TÜRK BİRLİĞİ’Nİ ZİYARET ETTİ

BAŞKONSOLOS MURAT ÖMEROĞLU İSKEÇE TÜRK BİRLİĞİ’Nİ ZİYARET ETTİ

29
0

Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu, İskeçe Türk Birliği’ni (İTB) ziyaret etti.

Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu, İskeçe Türk Birliği’ni (İTB) ziyaret etti. Ocak ayında Gümülcine’deki görevine başlayan T.C. Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu 26 Mart 2018 Pazartesi günü İskeçe Türk Birliği’ni ziyaret etti. Başkonsolos Ömeroğlu, dernek girişinde İTB Başkanı Ozan Ahmetoğlu, dernek yöneticileri ve geleneksel kıyafetli kızlar tarafından karşılandı.

İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu ziyaret sırasında yaptığı konuşmada Başkonsolos Ömeroğlu’na ziyaretinden dolayı kendisine teşekkür ederek, görevinde başarılar diledi. İskeçe Türk Birliği’nin Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın ilk sivil toplum kuruluşu olduğunu hatırlatan Ahmetoğlu, derneğin yaptığı çalışma ve faaliyetlerle toplumun kültürel değerlerini yaşatmaya ve gelecek nesillere aktarmaya çalıştığını belirterek faaliyetler hakkında bilgi verdi. 91 yaşına giren İskeçe Türk Birliği’nin 35 yıldır bir hukuk mücadelesi verdiğini anlatan Ozan Ahmetoğlu, “On yıl önce verilen Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararının bir gün mutlaka uygulanacağını ve bu tarihi derneğin resmiyetinin iade edileceğine inanıyoruz” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu da yaptığı konuşmada kendisine gösterilen misafirperverliğe teşekkür etti. İskeçe Türk Birliği’nin azınlığın en önemli kurumlarından biri olduğunu söyleyen Ömeroğlu, derneğe faaliyetlerinde başarılar diledi.

Ziyaret sonunda Başkonsolos Ömeroğlu ve İTB Başkanı Ozan Ahmetoğlu karşılıklı olarak hediye takdiminde bulundular. Başkonsolos Ömeroğlu son olarak kendisini karşılayan İTB yönetimi ve üyelerle hatıra fotoğrafı çıktı. Başkonsolos Ömeroğlu’na İskeçe Türk Birliği ziyaretinde muavin konsolos İbrahim Sakli ve İskeçe Müftü Yardımcısı Ahmet Hraloğlu da eşlik etti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz