Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BAŞKONSOLOS HÜSEYİN ÖZDEMİR’DEN BOUTARİS’E VEDA ZİYARETİ

BAŞKONSOLOS HÜSEYİN ÖZDEMİR’DEN BOUTARİS’E VEDA ZİYARETİ

19
0

T.C. Selanik Başkonsolosu Hüseyin Özdemir görev süresinin sona ermesiyle Selanik belediye başkanı Yannis Boutaris’e veda ziyaretinde bulundu. Özdemir ve Boutaris’in görüşmesinin çok dosthane bir şekilde geçtiği belirtiliyor.

İkili, Türk Hava Yolları’nın (THY) İstanbul’dan Selanik’e başlatmış olduğu direk uçuşların neticesinde artan turist sayısı ve ikili ilişkilerde gelinen noktayı değerlendirdiği ifade ediliyor.

 

Görüşmede ayrıca ekonomik ilişkilerin daha ileriye gitmesi açısından bundan sonra karşılıklı olarak nelerin yapılabileceğinin ele alındığı belirtiliyor.

Boutaris, Selanik’te görev yapan Hüseyin Özdemir’e görev süresi boyunca karşılıklı işbirliğinden dolayı ve THY’nın karşılıklı uçuş seferlerine başlamasında büyük katkısı olduğundan kendisine teşekkür ettiği ifade ediliyor.

 

Ayrıca Selanik’teki Başkonsolosluk bünyesinde Ticari Ataşelik açılması aşamasında büyük mesafe kaydedildiğini belirten Boutaris, bunun iki ülke ticaretinin yanısıra halkların dostluğuna da büyük fayda sağlayacağını belirttiği ifade ediliyor.

 

Sırasıyla Boutaris’e son dönemdeki işbirliğinden dolayı teşekkür eden Başkonsolos Hüseyin Özdemir, Türkiye ile Yunanistan arasında Selanik’in daima bir dostluk köprüsü açısından öncülük yaptığına inandığını ifade ettiği belirtiliyor. Ziyaret karşılıklı hatıra hediyelerinin verilmesiyle son buldu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz