Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BAŞKONSOLOS ŞENER CUMA NAMAZINI SEYMEN KÖYÜNDE KILDI

BAŞKONSOLOS ŞENER CUMA NAMAZINI SEYMEN KÖYÜNDE KILDI

18
0

Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Osman İlhan Şener 27 Eylül 2013 tarihinde Gümülcine belediyesine bağlı, Seymen köyünü ziyaret ederek soydaşlarla birlikte Cuma namazı kıldı.

Başkonsolos İlhan Şener’e başta Muavin Konsolos Adnan Öztürk olmak üzere, Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneği Başkanı Ahmet Arif, Avrupa Gazeteciler Derneği (AVGADER) Yunanistan Temsilcisi İlhan Tahsin ve köy halkı eşlik etti.

Cuma namazı öncesi Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, cemaate hitaben yapmış olduğu vaaz da, müslümanların kardeşçe ve dostça birbirlerine davranmaları gerektiğine vurgu yaptı. Müftü Şerif ayrıca, “toplum olarak dedikodulardan uzak durmak gerekir, birbirimizin malına göz dikmemek gerekir, bir karış toprak için, bir temel için birbirimizle, köylümüzle komşularımızla kavga etmememeliyiz” diyerek, herkesin azınlık okullarına sahip çıkması ve ailelerin çocuklarını Kur’an Kursları’na göndermeleri gerekliliğine vurgu yaptı.

Başkonsolos Şener de konuşmasında bölge halkına birlik ve beraberlik mesajları vererek, kendilerine gösterilen misafirperverlikten dolayı köy halkına teşekkür etti.

Cuma namazı sonrası Başkonsolos ve diğer konuk katılımcılar onuruna, bir soydaşın evinde öğle yemeği ikram edildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz