Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BAŞKONSOLOS ALİ RIZA AKINCI HAFTA SONU HATİM TÖRENLERİNE KATILDI

BAŞKONSOLOS ALİ RIZA AKINCI HAFTA SONU HATİM TÖRENLERİNE KATILDI

20
0

T.C. Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı hafta sonunu yoğun bir şekilde devam eden hatim törenlerine katılarak geçirdi.

T.C. Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı hafta sonunu yoğun bir şekilde devam eden hatim törenlerine katılarak geçirdi. Batı Trakya’nın Gümülcine ve İskeçe bölgesinde devam eden hatim törenlerine katılarak çocukları ve bölge insanını yalnız bırakmıyor. Soydaşlarının davetleri üzerine bir uçtan bir uca dağlık kollarını gezen ve kilometrelerce yol kat eden Başkonsolos Akıncı’ya çocukların ve soydaşlarının yoğun ilgisi gözlerden kaçmıyor. Öyle ki gittiği her köyde soydaşları kendisini büyük heyecan sevgiyle karşılıyor.

Cuma namazını Gümülcine’ye bağlı Yabacıklı köyünde soydaşlarıyla birlikte eda eden Başkonsolos Akıncı hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.

Hafta sonuna ilk olarak Rodop ilinin Hebilköy’de gerçekleştirilen hatim törenine katılarak başladı. Burada soydaşlarıyla ve çocuklarla kucaklaşan Başkonsolos Akıncı, hatim törenine katılan öğrencileri ve ailelerini tebrik etti. Böyle güzel ve anlamlı bir töreni gerçekleştiren soydaşlarına bölge insanına teşekkür etti.

Ardından İskeçe bölgesine geçen Başkonsolos Ali Rıza Akıncı, Muhacir mahalle Camii’nde gerçekleştirilen hatim törenine katıldı. Çocukların Kur’an-ı Kerim ve okudukları duaları dinledi, çocukları teker teker tebrik etti.

Başkonsolos Akıncı aynı günün devamında İskeçe’nin dağlık kolundaki büyük köylerinden biri olan Ketenlik’e geçti. İskeçe Seçilmiş Müftülüğü ve Ketenlik halkı tarafından organize edilen hatim merasimine katılan Başkonsolos Akıncı, bu tür etkinliklerin önemine vurgu yaptı, birlik ve beraberlik içerisinde gelecek nesillere aktarılmasında büyük katkısı olduğuna dikkat çekti. Ayrıca davetlerinden dolayı soydaşlarına teşekkür ederek emeği geçen herkesi tebrik etti.  

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz