Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BAŞKONSOLOS AKINCI PAVLİDİS’İ ZİYARET ETTİ

BAŞKONSOLOS AKINCI PAVLİDİS’İ ZİYARET ETTİ

16
0

T.C. Gümülcine Başkonsolosu Sayın Ali Rıza Akıncı Doğu Makedonya – Trakya Bölge Başkanı Georgios Pavlidis’i ziyaret etti.

T.C. Gümülcine Başkonsolosu Sayın Ali Rıza Akıncı 16 Aralık 2014 Salı günü saat 11:15’de Doğu Makedonya – Trakya Bölge Başkanı Georgios Pavlidis’e tanışma ziyareti gerçekleştirdi. Ziyarette iki ülkenin sınır bölgesinde doğal afetlerden yaşanan sorunlar ve turizm alanında işbirliği konularının ele alındığı belirtiliyor.

Görüşme sonrası kısa değerlendirmede bulunan Başkonsolos Ali Rıza Akıncı, “son derece verimli bir görüşme oldu. Türkiye’nin yakın Vilayeti Edirne ile burası arasında yakın önemli işbirliği alanları bulunuyor, özellikle Meriç’teki taşkınlıklar, çeşitli hayvan hastalıklarıyla mücadele konusu, ekonomik işbirliği ve turizmin geliştirilmesi konusu gibi ciddi alanlar var” dedi.

Pavlidis’de yaptığı değerlendirmede, “Başkonsolosun göreve yeni başlamasından dolayı kendisini sevinçle kabul ettim. Konuşmamıza Evros Nehri’nin sorunlarıyla başladık, ki bu sorun her iki tarafın da hem Yunanistan’ın hem de Türkiye’nin sorunu, çünkü aynı zamanda her iki tarafına da zarar veriyor. Doğu Makedonya – Trakya Bölgesi Edirne ile üç konuda bir işbirliğinin var olmasını istiyor, bunları da zaten konuştuk.” dedi.

BİRLİK Gazetesi’nin İpsala Sınır Kapısı’na yeni köprünün yapımı ile ilgili sorusuna Başkan Pavlidis, “Bu öyle bir konu ki Bölge Genel Sekreterliği bu konuyla ilgilenmiyor.  Bu konuyla merkez Atina ilgileniyor. Zannedersem galiba ilerlemiş bir durumda. Önümüzdeki günlerde Kipi Sınır Kapısı’nın kötü durumda olmasıyla ilgilenecem. İnanıyorum ki 72 saatlik vize uygulamasının da başlamasıyla doğacak olan yeni ihtiyaçlara uydurulması lazım” dedi. 

VİDEO İZLE: http://www.dailymotion.com/video/x2co9mb_baskonsolos-akinci-pavlidisi-ziyaret-etti_news

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz