Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BAŞKONSOLOS AKINCI: “BİZ, SİZİN İÇİN GELDİK, KARDEŞLİĞİMİZİ PEKİŞTİRMEK İÇİN GELDİK”

BAŞKONSOLOS AKINCI: “BİZ, SİZİN İÇİN GELDİK, KARDEŞLİĞİMİZİ PEKİŞTİRMEK İÇİN GELDİK”

24
0

T.C. Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı Büyük Derbent halkının daveti üzerine köy halkı tarafından verilen toplu iftar yemeğine katıldı.

T.C. Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı Büyük Derbent halkının daveti üzerine köy halkı tarafından verilen toplu iftar yemeğine katıldı. Başkonsolos Akıncı burada yaptığı teşekkür ve selamlama konuşmasında “biz, sizin için geldik, kardeşliğimizi pekiştirmek için geldik. Sanmayın ki burada olmadığımız zaman sizinle dertlenmiyoruz. Bilmenizi isteriz ki, başka yerlerdeyken de sizin derdiniz bizim derdimizdir, sizin sevinciniz de bizim sevincimizdir” diyerek bu uzak bölgede yaşayan soydaşlarını selamladı.

Başkonsolos Akıncı konuşmasının devamında şu sözleri dile getirdi:

“Biz, Müslüman Türkler bin yıl boyunca İslamiyet’in bayraktarlığını yaptık. Bin yıl boyunca İslamiyet’e hizmet ettik. Nerede mazlum varsa, yardımlarına koştuk ki bugün de öyledir. Bugün de Anavatan Türkiye dört milyon Suriye’liye kapılarını açtı. Kolay değil, şikayeti olanlar var, kamu düzenine aykırı hareketler var, ama biz kardeşliğimizi yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz, ki bize yakışan da budur.

“Biz, gittiğimiz yere barış, düzen ve merhamet götürürüz.”

“Türklerin Müslümanların birkaç özelliği var. Bir defa Peygamber sevgisi bizde çok belirgindir. İkincisi bizde tasavvuf kültürü vardır. İnsanlığa, kardeşliğe, hoşgörüye dayanan, Mevlana’ların, Yunus Emre’lerin, yanı başınızdaki Seyyid Ali Sultan’ların damgasını vurduğu bir kültür. Bu sayede bizde İşid ve El Kaide gibi radikal akımlar kök salamıyor. Biz, orta yoldayız. Sıratı müstakim üzere bir toplumuz. Biz, gittiğimiz yere barış, düzen ve merhamet götürürüz.

Bizim Müslümanlığımızın bir özelliği daha var. Yeryüzündeki diğer Müslümanların derdine derman oluruz nerede olursa olsun. Bosna’da, Endonezya’da olabilir. Onun da ötesine geçeriz ki nerede mazlum fazla onlara da kucak açarız. İnşallah kıyamete kadar böyle devam edecek. Sizler de bu varlığınızla, değerlerinizle, mukaddesatınızla devam edeceksiniz. Bizler de aynı gururla sizlerin aranızda olmaya devam edeceğiz.”

Köyün İlkokul bahçesinde verilen iftara, başta T.C. Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı olmak üzere, Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, Dostluk Eşitlik Barış Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Ercan Ahmet, Dimetoka Müslümanları Derneği Başkanı Süleyman Macır, Meriç iline bağlı köylerden soydaşların yanı sıra Rodop ili köylerinden yoğun bir katılım oldu.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz