Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BAŞKONSOLOS AKINCI BATI TRAKYA’YA VEDA ETMEYE HAZIRLANIRKEN, YERİNE BAŞKONSOLOS ÖMEROĞLU GELİYOR

BAŞKONSOLOS AKINCI BATI TRAKYA’YA VEDA ETMEYE HAZIRLANIRKEN, YERİNE BAŞKONSOLOS ÖMEROĞLU GELİYOR

30
0

Gümülcine Başkonsolosluğu’nda nöbet değişimi. Başkonsolos Ali Rıza Akıncı Batı Trakya’ya veda etmeye hazırlanırken, yerine yeni Başkonsolos Murat Ömeroğlu geliyor.

Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğu’nda görev süresi dolan Ali Rıza Akıncı’nın yerine, T.C. Dışişleri Bakanlığı’nın Ortadoğu, Avrupa ve Balkanlar konusunda deneyimli diplomatlarından Murat Ömeroğlu Başkonsolos olarak Gümülcine’ye geliyor.

Gümülcine Başkonsolosluğu’nda görev yaptığı süre içinde yasalar ve uluslararası teamüller çerçevesinde yürüttüğü başarılı çalışmalarından ve görevini en iyi şekilde yerine getirdiğinden dolayı ciddi bir diplomat örneği sergilemişti.

Batı Trakya’da yaşayan soydaşlarıyla da iyi ilişkiler kuran ve neredeyse tüm davetlerine katılan, her fırsatta onların yanında olan ve başarılı çalışmalara imza atan Başkonsolos Ali Rıza Akıncı, önümüzdeki günlerde Batı Trakya’ya veda etmeye hazırlanıyor.

Son olarak, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla vereceği resepsiyonda sevdiği ve takdir ettiği soydaşlarıyla buluşacak, yapacağı bir konuşmayla da veda edecek.

Başkonsolos Murat Ömeroğlu

Başkonsolos Murat Ömeroğlu, Dışişleri Bakanlığı’na 1998 yılında girdi. Görev yerleri, Kırgızistan Bişkek, ABD New York, Almanya Berlin Büyükelçiliği’nde Müsteşar, Hindistan’da Başkonsolosluk, Dışişleri Bakanlığı’nın Balkanlar ve Ortadoğu Daireleri’nde görev yaptıktan sonra  son olarak Dışişleri Bakanlığı Denizcilik Dairesi Başkanı olarak görev yaptı.

Yolunuz açık olsun Anavatan’ın temsilcisi.

Sayın Başkonsolos Ali Rıza Akıncı, görev süresi boyunca bir Diplomatın yasalar ve uluslararası diplomatik teamüllere uygun olarak davrandığından, ülkesi Türkiye Cumhuriyeti’ni ve ait olduğu Dışişleri Bakanlığı’nı gerektiği şekilde temsil ettiğinden dolayı BİRLİK Gazetesi ailesi olarak kendilerini tebrik ediyor, yolu açık, bundan sonraki görevinde başarılarının devamını diliyoruz.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz