Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BAKEŞ’İN YER TAHSİSİ TALEBİ GERÇEK OLUYOR

BAKEŞ’İN YER TAHSİSİ TALEBİ GERÇEK OLUYOR

12
0

Batı Trakya Azınlığı Kültür ve Eğitim Şirketi’nin (BAKEŞ) Sirkeli bölgesinden yer talebi isteği meclis kararıyla kabul edildi. 2 Mart 2012 tarihinde Sirkeli merkezli Kozlukebir Belediye meclisinde yapılan olağanüstü toplantı sonucunda konuyla ilgili karar alındı. 2008 ve 2009 yılları arasında da bu konu Sirkeli Belediyesi tarafından meclis gündemine alınmış ve meclisten geçmiş, ancak dönemin Bölge Genel Sekreterliği tarafından bu karar iptal edilmişti.

“Bu karar, hepimiz için hayırlı olmasını diliyorum”

Konuyla ilgili olarak Birlik gazetesine kısa bir değerlendirmede bulunan Kozlukebir Belediyesi Meclis Başkanı Rıdvan Mustafa şunları söyledi:

“Bizler Kozlukebir Belediyesi olarak bu konuyu ele aldık. 2008 ve 2009 yılları arasında dönemin Bölge Genel Sekreterliği tarafından iptal edilen kararın gerekçelerini, hukuki olarak araştırdıktan sonra, bunu meclis gündemimize taşıdık. Yapılan görüşmeler neticesinde; oy birliğiyle Domruköy eski futbol sahasının BAKEŞ kurumuna tahsis edilmesini karara bağladık. Bu kararın alınması aşamasında Domruköy yerel meclisi de toplanmış vu bu kararı uygun görmüştür. Bu günde; konuyla ilgili gerekli araştırma ve düzenlemeler yapıldıktan sonra ve bu konunun aciliyetinden dolayı gündeme alındı ve kabul edildi. Bu kararın önümüzdeki yıllarda hepimize hayırlı olmasını diliyorum.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz