Ana Sayfa Avrupa ve Balkanlar BAKEŞ: “VATANDAŞIN AVUKATINA BAŞVURMAYI DÜŞÜNÜYORUZ”

BAKEŞ: “VATANDAŞIN AVUKATINA BAŞVURMAYI DÜŞÜNÜYORUZ”

18
0

Rodop PASOK Milletvekili Ahmet Hacıosman, Eğitim, Din İşleri, Kültür ve Spor Bakanı Konstandinos Arvanitopulos’a hitaben 26 Mart 2013’te Batı Trakya Azınlığı Kültür ve Eğitim Şirketi “B.A.K.E.Ş”in Özel Azınlık Ortaokulu ve Anaokulu kurulması yönündeki talebiyle ilgili sunduğu soruya Bakanlık yazılı cevap verdi.

 Eğitim Bakanlığı Özel Sekreteri Athina Linu imzasıyla 2 Nisan 2013 tarihinde gönderilen cevap metninin Türkçe tercümesi şöyle:

 “KONU: 8848/26-3-2013 tarihli soruya cevap

 Milletvekili Sayın Ahmet Hacıosman’ın 8848/26-3-2013 sayı ve tarihli sorusuna cevap aşağıdaki şekildedir.

İlk soru, Temmuz 2012’de Devlet Hukuk Konseyi’nin tatil birimine (Adli Tatil süresince görev yapan  heyet) sunuldu.

 Kurulun toplantısı esnasında söz konusu soru’nun, Devlet Hukuk Konseyi ile ilgili 3086/2002 yasanın 6. Maddesinin 6. Fıkrası hükmüne uygun olarak, tekrar tanzim edilmesi gerektiği kanaati oluştu ve Eğitim Planlaması, Yurtdışındaki Yunanlıların Eğitimi, Kültürlerarası Eğitim ve Rehabilitasyon Konuları Birleşik İdari Birimi, konu ile ilgili bilgilendirildi.

Bu arada, 4093/2012 sayı ve tarihli yasa  yürürlüğe girdi ve  bu yasayla özel okul açma ve işletme prosedüründe değişiklikler meydana geldi.

 Yeni verilere istinaden, birim (Eğitim Planlaması, Yurtdışındaki Yunanlıların Eğitimi, Kültürlerarası Eğitim ve Rehabilitasyon Konuları Birleşik İdari Birimi) ilgili konuya direk cevap vermek veya Devlet Hukuk Konseyine soruyu tekrar sunarak ele almak konusunda, hakkını saklı tutmaktadır.”

 

“VATANDAŞIN AVUKATINA BAŞVURMAYI DÜŞÜNÜYORUZ”

 

Verilen cevapla ilgili BAKEŞ Başkanı Cemil Kabza şu açıklamayı yaptı:

 “BAKEŞ olarak özel azınlık ortaokulu ve özel anaokulu ile ilgili Aralık 2011’de, özel okullar kanununa uygun bir şekilde yaptığımız dilekçelere, aradan uzun bir süre geçmesine rağmen hala olumlu veya olumsuz net bir cevap alamamış olmamız düşündürücüdür.

 Milletvekili Sayın Ahmet Hacıosman’ın konuyla ilgili sorusuna verilen yanıttan net bir sonuç çıkarmak maalesef mümkün değildir. Yetkili mercilerden olumlu veya olumsuz bir cevap alıncaya kadar süreci yakından takip etmeye devam edeceğiz. Bu aşamada Bakanlık tarafından cevap verme konusundaki tıkanıklığın sebeplerini ve bu tıkanıklığın nasıl aşılabileceğini öğrenmek için Vatandaşın Avukatı’na başvurmayı düşündüğümüzü beyan etmek isterim.”   

 

 MİLLETVEKİLİ HACIOSMAN’IN SUNDUĞU SORU ÖNERGESİ

 

Protokol No.:8848/26.03.2013

 

SAYIN: Eğitim, Dinişleri, Kültür ve Spor Bakanı

 

KONU: Batı Trakya Azınlığı Kültür ve Eğitim Şirketi “B.A.K.E.Ş”in taleplerine cevap verilmesi

 

Batı Trakya Azınlığı Kültür ve Eğitim Şirketi “B.A.K.E.Ş”, Bakanlığın, Kültürlerarası Eğitimden Sorumlu Özel Sekreterliği’ne hitaben, biri 8607/27.12.2011 sayılı ve tarihli özel azınlık ortaokulu kurulması, diğeri ise, 6343/21.12.2011 sayılı ve tarihli, özel azınlık anaokulu kurulması yönünde izin verilmesini konu alan iki talep yazısı sunmuştur. Eğitim Bakanlığı’nın yetkili bölümü ile, bir yıl önce yapılan başvurulara cevap alabilmek için  yazışma içerisinde olan Eğitim Şirketi, bu taleplere henüz bir cevap alamadı.

 

Bu başvuru belgelerinin, 15 Eylül 2012 tarihinde toplanması beklenen Bakanlığın Hukuk Müşavirliği bölümüne gönderilmiş olmasına rağmen, başvuruların gidişatı ile ilgili resmi bir cevap alamayan B.A.K.E.Ş., 13.02.2013 tarihinde, yetkili avukat aracılığı ile yeni bir yazı göndererek, bu taleplere bir cevap verilmesini istedi.

 

Yukarıdakiler doğrultusunda,

 

 SAYIN BAKANA SORULUR:

 

B.A.K.E.Ş. tarafından yapılan başvuruların gidişatı ile ilgili hiçbir cevap alınamamasının sebebi nedir?

Şirketin başvurularını değerlendirmek amacı ile, Bakanlığın Hukuk Müşavirliği bölümü 15 Eylül 2012 tarihinde toplandı mı? Eğer toplandı ise, konu ayrıntılı bir şekilde değerlendirilip bilişkişi raporu hazırlandı mı?

Konuyla ilgili, Kültürlerarası Eğitim Özel Sekreterliğinden bir cevap alınması yönünde girişimde bulunacak mı?

 

Soruyu yönelten Milletvekili,

Ahmet HACIOSMAN

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz